Doporučujeme

Bramborový salát s žampiony a ementálem

Bramborový salát s žampiony a ementálem | foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bramborový salát s žampiony a ementálem

  • 0

  • 1 kg vařených brambor
  • 5 vajíček natvrdo uvařených
  • 20 dkg ementálu
  • 2 větší mrkve
  • 1 větší cibule + trocha oleje
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • 1 plechovka sterilovaných žampionů
  • 5 sterilovaných okurek
  • sterilovaná paprika
  • 1 velká sklenice tatarky
  • sůl, pepř, trochu citronové šťávy

1. Brambory uvaříme ve slupce, společně s mrkví a necháme vychladnout.

2. Cibuli najemno nakrájíme a pak na oleji zesklovatíme - taky necháme vychladit.

3. Brambory s mrkví oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájený ementál,vajíčka, okurky, papriku a přidáme okapaný hrášek, kukuřici, žampiony, taky vychlazenou cibulku.

4. Ochutíme, osolíme, opepříme, můžeme kápnout citronovou šťávu a nakonec přimícháme tatarku. Všechno dobře promícháme, necháme uležet.

Poznámka:  Můžeme ozdobit sušenou švestkou, což já dělám pouze o vánocích. Sušené švestky na noc dám do vody a druhý den, když je salát hotový švestkami ozdobím. Ale někomu tato kombinace může vadit, takže je to na chuti.


  • Vybrali jsme pro Vás