Doporučujeme

Čtenářský recept: Bramborový salát s koriandrem

  • 0

Doba přípravy: cca 20 min.

  • brambory
  • zelenina dle chuti
  • cibule
  • kysaná okurka
  • majolka nebo tatarka
  • hořčice
  • mletý koriandr
  • případně vejce navrdo a salám

1. Brambory uvaříme ve slupce, pak je nakrájíme na malé kousky, ať plátky nebo kostičky. Přidáme lžičku hořčice (může být i hořčice s křenem), nebo trošku nastrouhaného čerstvého křenu, na drobounko nakrájenou cibuli (syrovou nebo spařenou), sůl.
2. Místo pepře dáme trošku mletého kariandru, pak přidáme majolku nebo tatarku (může být i zakysaná smetana), na kousky nakrájené kysané okurky,
trošku nálevu z okurek (dává-li se čerstvě vařená zelenina - mrkev, petržel, celer, hrášek) nebo 1 konzerva zeleniny do salátu.
3. Nakonec můžeme přidat nastrouhaný syrový celer, alespoň 1 vrchovatou lžíci,
který salát zjemní a dochutí. Můžeme také přidat natvrdo uvařené vejce
a nakrájený salám.
4. Dobře zamícháme, ale opatrně, aby nebyla ze salátu kaše. Necháme alespoň 1 hodinu zaležet.


  • Vybrali jsme pro Vás