Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Bramborový salát s červenou cibulí

  13:57aktualizováno  13:57

Bramborový salát s červenou cibulkou | foto: Radim Bulawapro iDNES.cz

Doba přípravy: 40 - 50 minut
Množství: cca 6 porcí

  • 2 kg salátových brambor
  • 4 - 5 ks větších kyselých okurek
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 červené papriky
  • 1 malá červená cibule
  • 100 g černých nakládaných španělských oliv
  • 2 jarní cibulky
  • 1 citron (na zdobení)
  • 50 ml extra virgin olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 polévkové lžíce vinného bílého octa s estragonem

1. Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na tenká kolečka. Ostatní ingredience nakrájíme na drobné kostičky, olivy na 4 dílky.
2. Do větší mísy postupně ukládáme brambory, osolíme a prokládáme vrstvičkami nakrájené zeleniny se zalitím pár kapkami extra virgin oleje. Nakonec salát zakapeme vinným octem.
3. Necháme odležet cca 3 - 4 hodiny v lednici, před servírováním opatrně promícháme, tak aby nedošlo k přílišnému rozpadnutí bramborových plátků. Ozdobíme snítkou zelené natě z cibulky nebo petrželovou natí a kolečky
citronu.

Autor:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

Páj s modrým sýrem a hruškami

Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní, zatímco o té...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

Křehký koláč s brokolicí a květákem

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.