Doporučujeme

Bramborový salát s bílým pepřem

Bramborový salát s bílým pepřem | foto: Lenka Chylíkovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bramborový salát s bílým pepřem

  • 0

Doba přípravy: 1,5 - 2 hodiny
Množství: 8 porcí

  • 1 kg brambor vařených ve slupce
  • 2 větší nebo 3 menší uvařené mrkve
  • 1 větší cibule (žlutá nebo červená)
  • 3 - 4 sterilované okurky
  • 1 majonéza Yofresh
  • 2 dl horké vody
  • olej
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • cukr
  • sůl
  • bílý pepř
  • worchester
  • ocet nebo lák z okurek

1. Vychladlé brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. V kastrolku rozehřejeme olej a podusíme na něm cibuli. Tu pak přidáme do mísy k bramborám a mrkvi. Na zbytek oleje nalijeme horkou vodu, přidáme hořčici, lžičku cukru, špetku bílého pepře, tři střiky worchesteru a ocet nebo lák z okurek. Dobře rozmícháme a necháme provařit. Zálivka by měla mít sladkokyselou chuť, podle potřeby přidáme cukr nebo ocet. Je-li trochu slanější, nic se neděje, brambory to snesou.
2. Hotovou zálivku necháme trochu prochladnout a nalijeme do mísy na brambory. Pormícháme a necháme cca 1 hodinu odležet. K zaleželým bramborám přidáme nakrájené okurky. Nakonec zamícháme majonézu a dáme do lednice vychladit.


  • Vybrali jsme pro Vás