Doporučujeme

Bramborový salát podle mé babičky

Bramborový salát podle mé babičky | foto: Romana Langerová pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bramborový salát podle mé babičky

  • 0

Doba přípravy: 1 hodina
Množství: 4 porce

  • 8 brambor uvařených ve slupce nejlépe den předem
  • 4 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 plátek celeru
  • sterilovaný hrášek (malá plechovka)
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 4 sterilované okurky
  • 1 majolka 250 ml
  • sůl, pepř dle chuti

1. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Mrkev, celer, petržel nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě.
2. Do horké uvařené zeleniny nasypeme nakrájenou cibuli, aby se spařila a necháme vychladnout. Vejce uvaříme na tvrdo a necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, okurky také.
3. Pak vše smícháme v míse, vychladlou zeleninu i s vodou, ve které jsme ji vařili, a přidáme scezený hrášek.
4. Když je směs moc hustá, přilijeme trochu nálevu z okurek. Osolíme a opepříme dle chuti a nakonec vmícháme majolku a dáme uležet do lednice.

Poznámka: K salátu se hodí smažené řízky, ryby, ale i karbanátky a opečená sekaná. Kdo nerad jí maso, hodí se i smažený sýr. Je výborný i samotný s nakrájenou šunkou. Dobré víno nesmí chybět.


  • Vybrali jsme pro Vás