Doporučujeme

Bramborový salát podle Hrabošky

Bramborový salát podle Hrabošky | foto: hrabosekpro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bramborový salát podle Hrabošky

  • 1

  • 1 kg brambor
  • 2 malé mrkve
  • 1 malá petržel
  • malý kousek celeru
  • lžíce octa, lžíce soli, lžíce cukru např. krupice
  • malá cibule
  • 3 ks sterilovaných okurek
  • malá plechovka sterilovaného hrášku
  • ½ tatarské omáčky (cca 100 ml)
  • ½ tatarské omáčky Yofresh (cca 120 ml
  • může být i malé jablko
  • sůl, pepř

1. Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a ještě teplé osolíme a opepříme.
2. Ve druhém hrnci uvaříme 1 mrkev, petržel a celer ve sladkokyselém nálevu (do vody přidáme po lžíci octa, soli a cukru). Uvaříme do měkka a poté nakrájíme na drobné kostičky, přidáme do nakrájených brambor.
3. Přidáme nadrobno nakrájené okurky a na velmi drobno nakrájenou cibuli a sterilovaný hrášek. Nastrouháme na jemno syrovou mrkev a jablko, vmícháme do salátu. Nakonec přidáme poloviny obou tatarek a zamícháme.

TIP: Pokud neseženeme Yofresh tatarku, můžeme dát obyčejné "helmansky" více než 100 ml a přidat místo Yofresh bílý jogurt.


  • Vybrali jsme pro Vás