Doba přípravy: 45 minut
Množství: 6 - 8 porcí
- 1 kg salátových brambor
- 150 g sterilované mrkve
- 200 g mraženého hrášku
- 200 g sterilovaných okurek
- sklenice majonézy
- 1 červená paprika
- 4 malé lžičky kurkumy
- černý mletý pepř
- sůl
1. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě ochucené lžičkou kurkumy. Brambory slijeme, necháme vychladnout a pro lepší chuť přelijeme 1 cl láku z okurek.
2. Potom si najemno nakrájíme okurky, mrkev, papriku a hrášek a krátce povaříme ve vodě s trochou octa. Nakonec přidáme majonézu dle chuti a dochutíme solí a pepřem.
3. Přes noc necháme uležet v lednici.
TIP: Rychlý, chutný a zase něco trochu jiného. Podávejte jako přílohu k rybímu řízku, popřípadě sekané, karbanátkům i pečenému masu. Doporučuji zapíjet bílým vínem, odrůda muškát žlutý.