- 2 kg brambor
- 1 sklenice okurek (670 g)
- 1 - 2 cibule
- 350 g šunkového salámu
- 2 - 3 lžičky plnotučné hořčice
- 7 ks vajec
- 1 - 2 hrsti majoránky
- 2 - 3 lžičky muškátového květu
- sůl, pepř
- 2 - 3 lžíce láku z okurek
- podle chuti citrónové šťávy
Všechny pevné ingrendience drobně nakrájíme, potom dobře ochutíme a necháme proležet.
Poznámka: Samozřejmě i v mé rodině byl a dodnes je, ten nejlepší a jedinečný bramborový sálát bez salámu, a to proto, aby vynikla jeho výborná a rozložená chuť s čerstvě smaženým kapříkem... .
Dnes však dám přednost receptu od našeho "pana Jozefa", kterého jsme směli poznat, jako muže toho času bez domova, tehdy prodejce časopisu NP - Nový prostor, s nímž se moje rodina po jistém čase mohla sblížit a spřátelit.
A právě pro našeho "pana Jozefa" byl tento recept právě tím "rodinným zlatem". I pro nás bylo velmi neobvyklé ochutit salát majoránkou a muškátovým oříškem, ale na Slovensku, odkud pan Jozef pocházel, to je obvyklé...
Rádi tento salát připravujeme, kdykoliv během roku, kdykoliv... dnes již i se vzpomínkou na našeho pana Jozefa.