Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Bramborový salát babičky Eli

  22:34aktualizováno  22:34

Bramborový salát babičky Eli | foto: pilinkovápro iDNES.cz

  • 7 středních brambor
  • 1 cibule
  • 100 g celeru
  • 100 g petržele (kořenu)
  • 200 g mrkve
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 2 vejce
  • 1 jablko
  • 50 g uzené slaniny (špeku)
  • 100 g majonézy
  • 100 g tatarské omáčky
  • sůl
  • cukr
  • pepř

1. Brambory uvaříme ve slupce, uvařené oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel očistíme a vaříme rozkrojené jen podélně v mírně osolené vodě. Nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy k bramborám. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky syrový. Vaříme ve sladkokyselém nálevu (1,5 dcl vody, 1/4 čaj. lžičky soli, 3 čaj. lžičky cukru a 3 čaj. lžičky octa). Uvařené přidáme do mísy i s nálevem.
2. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na cedníku přelejeme vroucí vodou. Přidáme do mísy spolu s hráškem, nakrájenými okurkami, vajíčkem a jablkem - zase na kostičky. Nakonec rozpustíme špek a to, co máme v míse, zalejeme pouze puštěným tukem, škvarky nepotřebujeme. Necháme odstát a zamícháme, až jsou všechny ingredience důkladně vychladlé. Podle chuti ještě dosolíme a dopepříme.
3. Takto připravený salát můžeme již podávat jako dietnější variantu. A pro ostatní - vmícháme majonézu a tatarskou omáčku.

Autor:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu,...

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

Babiččin makovec

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic...

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

Jana a David Borozidisovi spolu pracovali v reklamce a rádi snídali kaše. Dnes...

Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.