Doporučujeme

Bramborovo-zelné placky (ilustrační snímek)

Bramborovo-zelné placky (ilustrační snímek) | foto: Michal Kašpárek

Čtenářský recept: Bramborovo-zelné placky

  • 1

Doba přípravy: 45 minut
Množství: 14 kousků

  • 500 g vařených brambor
  • 100 g uzeného masa nebo měkkého salámu
  • 100 g cibule
  • 150 g kysaného zelí
  • 150 - 200 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • hrst pokrájené petrželové natě
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • olej na smažení podle potřeby

1. Brambory nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a spolu a masem nakrájíme na drobné kostičky, ze zelí vymačkáme vodu a překrájíme ho.

2. Ze všech surovin vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme menší placičky a smažíme je z obou stran dozlatova na oleji.

Tip:
Placky lze opéct také nasucho na teflonové pánvi a poté je jemně potřít máslem. Budou jemné a voňavé.


  • Vybrali jsme pro Vás