Doporučujeme

Bramborové švestkové knedlíky

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bramborové švestkové knedlíky

  • 1

800 g vařených brambor

320 g hrubé mouky

trošku soli

2 vejce

60 g másla

1 kg švestek

1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. K napůl vychladlým bramborám přidáme mouku, sůl, máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto.

2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme očištěnou zralou švestku, všechny rohy přes švestku přeložíme, stlačíme a zformujeme knedlík.

3. Připravené knedlíky dáme do vařící slané vody a vaříme asi 5 minut.

4. Uvařené knedlíky vybereme děrovanou naběračkou. Klademe na talíř, sypeme moučkovým cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.

Poznámka: Tyto knedlíky vařila již moje babička a u nás jsou oblíbené již čtyři generace.


  • Vybrali jsme pro Vás