Doporučujeme

Čtenářský recept: Bramborová kaše s hráškem

  • 1

Doba přípravy: 45 minut
Množství: 4 porce

  • 600 g oloupaných brambor
  • 400 g mraženého hrášku
  • 150 ml 12% smetany
  • 80 g anglické slaniny
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř

1. Hrášek necháme pomalu rozmrznout. Slaninu nakrájíme na nudličky nebo kostičky, nasucho je opražíme v kastrůlku a zcedíme. Tuk nalijeme zpět do kastrůlku, přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Pak přidáme částečně rozmrzlý hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme 1 dl vody a pomalu dusíme doměkka.

2. Brambory překrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Měkký hrášek rozmixujeme. Uvařené měkké brambory scedíme a ihned je propasírujeme do mísy. Přimícháme rozmixovaný hrášek, zahřátou smetanu a opečené nudličky slaniny a kaši dle chuti přisolíme.


  • Vybrali jsme pro Vás