Doba přípravy
15 minut
Množství
3 porce
1 velká cibule
Konzerva bílých máslových fazolí (400g)
Tymián-pokud nemáte čerstvý lze použít i sušený
Trocha másla
500 ml drůbežího vývaru
Smetana ke šlehání 100 ml
Slanina nakrájená na tenké plátky(8 plátků)
Sůl, pepř
Pažitka
V hrnci na troše másla opečeme nakrájenou cibuli do zlatova, poté přidáme vývar, fazole a tymián (podle chuti ale nemusíme s ním šetřit, krásně polévku provoní:-). Vaříme na mírném ohni asi 10 min, vlijeme smetanu a polévku rozmixujeme do hladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
Mezitím opečeme tenké plátky slaniny na pánvi.
Polévku podáváme ozdobenou slaninou a pažitkou s rozpečenou bagetkou.
Dobrou chuť!