Doporučujeme

Bavorský krém

Bavorský krém | foto: Tereza Mrowiecová

Čtenářský recept: Bavorský krém

  • 0

Doba přípravy: 50 minut

Množství: 4 porce

  • 1 vanilkový lusk
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 8 plátků želatiny
  • 4 žloutky
  • 70 g cukru moučky
  • 200 g smetany

1. Vanilkový lusk rozřízneme, dřen vydlabeme, vmícháme do mléka a jednou přivedeme k varu. Pak vanilkové mléko odstavíme.

2. Želatinu namočíme do studené vody. Žloutky utřeme s cukrem v horké vodní lázni (a to nejlépe v kovové misce). Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Za stálého šlehání vlijeme vanilkové mléko v tenké pramínku do žloutkového krému. Šleháme tak dlouho, dokud není hmota tuhá a hutná.

3. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v krému. Krém zchladíme a za stálého míchání ve velmi studené vodní lázni a uložíme do lednice. Jakmile začne krém želírovat, vmícháme ušlehanou smetanu.

5. Takto připraveným krémem naplníme 4 formičky, které jsme předtím vypláchly studenou vodou a necháme tuhnou v lednici asi 4 hodiny. Před podáváním formičky vyklopíme na talířky a můžete ozdobit čokoládovou omáčkou nebo jahodovým džemem či je můžeme ponechat ve formičkách...

Tip: Když nechceme na Velikonoce konzumovat tradičního beránka, mazance či řezy Mazurek, dělám tento lehký krém od německé kamarádky, který vždy sklidí úspěch...


  • Vybrali jsme pro Vás