Doporučujeme

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Čtenářský recept: Báč s jablky

  • 7
Kuchařky a kuchaři, pošlete nám svůj oblíbený recept, ať si pochutnají i čtenářky a čtenáři OnaDnes.cz. A pokud si v kuchyni s něčím nevíte rady, zeptejte se v naší online poradně šéfkuchaře Vaška Šulce z kuchařské školy Chefparade. Recept na Báč s jablky nám do redakce poslala čtenářka Jitka Kottová. Tak dobrou chuť.

Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: pro 6 osob

ptejte se šéfkuchaře

Máte nějaký dotaz ohledně vaření, pečení, grilování nebo třeba nakupování těch správných ingrediencí? Ptejte se šéfkuchaře Vaška Šulce z Chefparade v naší Kulinární poradně!

Václav Šulc

  • kilo brambor
  • 250 ml zákysu (nebo mléka)
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 125 g sádla na vymaštění plechu
  • špetka soli
  • 5 středně velkých jablek

1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Necháme ustát a slijeme přebytečnou vodu, přidáme zákys nebo mléko, mouku, vejce, sůl a vymícháme řidší těsto, které nalijeme na hlubší plech, který jsme předtím důkladně vymazali sádlem.
2. Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a ty klademe na těsto vylité na plechu.
3. Dáme do vyhřáté trouby a při teplotě 150-170 stupňů pečeme tak dlouho, dokud báč nedostane nazlátlou barvu.
4. Pokrájíme a podáváme teplý s mlékem nebo zákysem. Báč chutná dobře i studený.

posílejte své oblíbené recepty

Je vaření váš koníček? Máte rodinný recept, na který jste ulovila manžela nebo pro který k vám jezdí návštěvy na oběd přes celou republiku? Podělte se s ostatními čtenářkami a čtenáři OnaDnes.cz a pošlete ho prostřednictvím vkládacího formuláře, který najdete ZDE.


  • Vybrali jsme pro Vás