Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: pro 6 osob
ptejte se šéfkuchařeMáte nějaký dotaz ohledně vaření, pečení, grilování nebo třeba nakupování těch správných ingrediencí? Ptejte se šéfkuchaře Vaška Šulce z Chefparade v naší Kulinární poradně! |
- kilo brambor
- 250 ml zákysu (nebo mléka)
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 125 g sádla na vymaštění plechu
- špetka soli
- 5 středně velkých jablek
1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Necháme ustát a slijeme přebytečnou vodu, přidáme zákys nebo mléko, mouku, vejce, sůl a vymícháme řidší těsto, které nalijeme na hlubší plech, který jsme předtím důkladně vymazali sádlem.
2. Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a ty klademe na těsto vylité na plechu.
3. Dáme do vyhřáté trouby a při teplotě 150-170 stupňů pečeme tak dlouho, dokud báč nedostane nazlátlou barvu.
4. Pokrájíme a podáváme teplý s mlékem nebo zákysem. Báč chutná dobře i studený.
posílejte své oblíbené receptyJe vaření váš koníček? Máte rodinný recept, na který jste ulovila manžela nebo pro který k vám jezdí návštěvy na oběd přes celou republiku? Podělte se s ostatními čtenářkami a čtenáři OnaDnes.cz a pošlete ho prostřednictvím vkládacího formuláře, který najdete ZDE. |