- 1/2 kg doměkka upečené drůbeže (nebo libové telecí či vepřové pečeně)
- 1/16 kg másla
- hladká mouka podle potřeby
- 1/2 l bujonu (masoxu)
- petrželka
- bílý pepř
- muškátový květ
- majoránka
- trochu sardelové pasty
- 1 stroužek česneku
- 2 žloutky
- strouhanka
- hodně soli
- Předem upečené maso obereme a nakrájíme na malé kousíčky, přidáme světlou jíšku z másla a mouky, bujon, petrželku, bílý pepř, muškátový květ, majoránku, trošku sardelové pasty utřené s trochou másla a česnek. (Pozor, už žádná sůl!). To vše zamícháme a povaříme.
- Do zchladlé směsi přidám 2 žloutky, strouhanku a pěkně zamíchám . Studenou směs plníme do vymazaných a strouhankou vysypaných misek nebo lastur, maso posypu strouhankou. Je dobré mít stejnou vrstvu všude, aby se směs stejnoměrně propekla. A nepřehánějte to s množstvím náplně, méně je v tomto případě rozhodně více!
- Pečeme 10 až 15 minut na plechu posypaném solí. Solí se nesmí šetřit, jinak lastury i skleněné misky z varného skla prasknou.
- Lastury nebo misky servírujeme na talířku, zakapeme citronem a vidličkou jíme. Dobrou chuť!