Doporučujeme

Pomazánka z vajec a tresčích jater

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Pomazánka z vajec a tresčích jater

  • 0

Doba přípravy 15 minut, 2 porce

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 1 plechovka tresčích jater
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 malá cibule (nebo jarní cibulka)
  • 100g lučiny
  • 1 hlávkový salát
  • sůl
  1. Vejce oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle nebo propasírujte. Tresčí játra slijte. Ředkvičky operte, odřízněte z nich kořínky a nať a nakrájejte je na nudličky. Cibuli oloupejte a jemně ji nasekejte.
  2. Lučinu vložte do misky, přidejte nastrouhaná vejce a tresčí játra rozmačkaná vidličkou. Všechno dobře promíchejte. Na závěr do směsi zlehka vmíchejte cibulku a ředkvičky. Dejte pozor, abyste křehké nudličky ředkviček nepolámali. Pomazánku podle chuti dosolte.

Vajíčkovou pomazánku s tresčími játry podávejte na listech salátu s pečivem.

TIP: Místo lučiny můžete použít i tvaroh. Výborný je také krémový sýr nebo pomazánkové máslo.


  • Vybrali jsme pro Vás