Doba přípravy 15 minut, 2 porce
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 1 plechovka tresčích jater
- 1 svazek ředkviček
- 1 malá cibule (nebo jarní cibulka)
- 100g lučiny
- 1 hlávkový salát
- sůl
- Vejce oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle nebo propasírujte. Tresčí játra slijte. Ředkvičky operte, odřízněte z nich kořínky a nať a nakrájejte je na nudličky. Cibuli oloupejte a jemně ji nasekejte.
- Lučinu vložte do misky, přidejte nastrouhaná vejce a tresčí játra rozmačkaná vidličkou. Všechno dobře promíchejte. Na závěr do směsi zlehka vmíchejte cibulku a ředkvičky. Dejte pozor, abyste křehké nudličky ředkviček nepolámali. Pomazánku podle chuti dosolte.
Vajíčkovou pomazánku s tresčími játry podávejte na listech salátu s pečivem.
TIP: Místo lučiny můžete použít i tvaroh. Výborný je také krémový sýr nebo pomazánkové máslo.