Soutěžte také o kuchařku Dity P.Čtenářka Kateřina Hejzlarová vyhrává kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
Příprava 20minut, 20 lívanečků
Lívanečky:
- 150g hladké mouky
- 2 lžíce cukru krystal
- 200 ml mléka
- 1 menší vejce
- 2 lžíčky prášku do pečiva
- 3 lžíce rostlinného oleje
- sůl
- rostlinný olej na smažení
Tvarohový přeliv
- 1 tvaroh ve vaničce (250g)
- 1 zakysaná smetana (180g)
- 2 vanilkové cukry
Na ozdobení:
- jahody - čerstvé nebo kompotované, dle sezóny
- skořice
- granko
- Nejdříve v míse smícháme mouku, cukr a sůl. Poté přidáme vajíčko, 200ml mléka a olej. Vše pečlivě promícháme metličkou a na závěr přidáme prášek do pečiva. Nyní promícháme už jen zlehka.
- Připravené těsto necháme pár minut odstát a zatím si připravíme tvarohový přeliv - jednoduše smícháme v misce všechny přísady.
- Odstáté těsto znovu lehce promícháme, připravíme si pánev na lívance a na rostlinném oleji zvolna smažíme.