Doporučujeme

Španělská tortilla de patatas

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Španělská tortilla de patatas

  • 0
Tortilla de patatas je ve Španělsku jedním z nejtypičtějších jídel snad ve všech provinciích. Je výborná teplá i za studena. Jí se většinou s chlebem, já k ní ještě dělám "ensalada mixta“- jednoduchý míchaný zeleninový salát s tuňákem. Nosíme ji s sebou většinou na výlety na hory nebo na piknik na pláž.

Příprava 45min, 4 porce

Soutěžte také o kuchařku Dity P.

Čtenářka Jitka Přichystalová vyhrává za svůj recept kuchařku Deník Dity P.

Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde.

  • 4 větší brambory
  • 4 vejce
  • 1 zelená paprika
  • 1 malá cuketa (200 g)
  • 1 cibule
  • slunečnicový olej
  • 1 lžička soli a špetka pepře

  1. Oloupané brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky a osmažíme ve větším množství oleje na pánvi dokud zcela nezměknou. Těsně před úplným změknutím přidáme na tenké plátky nakrájenou cuketu a rovněž osmažíme.
  2. Zatímco se připravují brambory, v menší pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a papriku.
  3. V hrnku rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme do velké mísy. Přidáme všechny osmažené přísady, které nejprve zbavíme co nejvíce oleje. Vše v míse promícháme.
  4. Vzniklou směs vlijeme do malé, ale vyšší pánvičky (tortilla bude asi 3 cm vysoká) v níž jsme předtím smažili cibuli s paprikou. Není již potřeba přidávat další olej, pánev je dostatečně mastná ze smažení cibule. Ujistíme se jen, že je mastná i po stranách.
  5. Smažíme na co nejmenším plameni zhruba 5 minut. Vařečkou se ujistíme, že se okraje tortilly nepřichytily ke stranám pánve. Pánev přikryjeme talířem a ve vzduchu tortillu vyklopíme na talíř. Pomocí vařečky tortillu opět sesuneme zpět na pánev a smažíme z druhé strany rovněž 5 minut.

  • Vybrali jsme pro Vás