Příprava 45min, 4 porce
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Čtenářka Jitka Přichystalová vyhrává za svůj recept kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
- 4 větší brambory
- 4 vejce
- 1 zelená paprika
- 1 malá cuketa (200 g)
- 1 cibule
- slunečnicový olej
- 1 lžička soli a špetka pepře
- Oloupané brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky a osmažíme ve větším množství oleje na pánvi dokud zcela nezměknou. Těsně před úplným změknutím přidáme na tenké plátky nakrájenou cuketu a rovněž osmažíme.
- Zatímco se připravují brambory, v menší pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a papriku.
- V hrnku rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme do velké mísy. Přidáme všechny osmažené přísady, které nejprve zbavíme co nejvíce oleje. Vše v míse promícháme.
- Vzniklou směs vlijeme do malé, ale vyšší pánvičky (tortilla bude asi 3 cm vysoká) v níž jsme předtím smažili cibuli s paprikou. Není již potřeba přidávat další olej, pánev je dostatečně mastná ze smažení cibule. Ujistíme se jen, že je mastná i po stranách.
- Smažíme na co nejmenším plameni zhruba 5 minut. Vařečkou se ujistíme, že se okraje tortilly nepřichytily ke stranám pánve. Pánev přikryjeme talířem a ve vzduchu tortillu vyklopíme na talíř. Pomocí vařečky tortillu opět sesuneme zpět na pánev a smažíme z druhé strany rovněž 5 minut.