Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Španělská tortilla de patatas

  4:40aktualizováno  4:40
Tortilla de patatas je ve Španělsku jedním z nejtypičtějších jídel snad ve všech provinciích. Je výborná teplá i za studena. Jí se většinou s chlebem, já k ní ještě dělám "ensalada mixta“- jednoduchý míchaný zeleninový salát s tuňákem. Nosíme ji s sebou většinou na výlety na hory nebo na piknik na pláž.

| foto: pro iDNES.cz

Příprava 45min, 4 porce

Soutěžte také o kuchařku Dity P.

Čtenářka Jitka Přichystalová vyhrává za svůj recept kuchařku Deník Dity P.

Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde.

  • 4 větší brambory
  • 4 vejce
  • 1 zelená paprika
  • 1 malá cuketa (200 g)
  • 1 cibule
  • slunečnicový olej
  • 1 lžička soli a špetka pepře

  1. Oloupané brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky a osmažíme ve větším množství oleje na pánvi dokud zcela nezměknou. Těsně před úplným změknutím přidáme na tenké plátky nakrájenou cuketu a rovněž osmažíme.
  2. Zatímco se připravují brambory, v menší pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a papriku.
  3. V hrnku rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme do velké mísy. Přidáme všechny osmažené přísady, které nejprve zbavíme co nejvíce oleje. Vše v míse promícháme.
  4. Vzniklou směs vlijeme do malé, ale vyšší pánvičky (tortilla bude asi 3 cm vysoká) v níž jsme předtím smažili cibuli s paprikou. Není již potřeba přidávat další olej, pánev je dostatečně mastná ze smažení cibule. Ujistíme se jen, že je mastná i po stranách.
  5. Smažíme na co nejmenším plameni zhruba 5 minut. Vařečkou se ujistíme, že se okraje tortilly nepřichytily ke stranám pánve. Pánev přikryjeme talířem a ve vzduchu tortillu vyklopíme na talíř. Pomocí vařečky tortillu opět sesuneme zpět na pánev a smažíme z druhé strany rovněž 5 minut.

Autor:




Nejčtenější

Andrea se svým synem Josefem
Co řeší matky v porodnici? Nepříjemný klystýr i problémy s podnikáním

Porod dítěte trvá i několik hodin, během kterých ženu doprovází zpravidla partner a porodní asistentky. Ty si na porodních sálech vyslechnou a zahlédnou...  celý článek

Herečka Kristýna Fuitová Nováková
Jindřiška z Pelíšků: Je to jediný film, ve kterém se můžu vidět

Nechtěla být jenom doma s dcerami, ani si pořídit chůvu. Proto Kristýna Nováková pracuje jen tolik, aby hlídání zvládla rodina. A až letos se poprvé vypravila...  celý článek

Roman Šmucler přichází se soutěží Nejchytřejší Čech
Jak zlepšit chrup Čechů, poradí v Rozstřelu nový šéf stomatologické komory

Chce přispět ke kvalitnější péči pro pacienty, i proto se podle svých slov stal prezidentem České stomatologické komory. Jak toho chce docílit a v čem má podle...  celý článek

Spisovatelka Irena Obermannová
Mívám pocity existenční hrůzy, přiznává Irena Obermannová

Letošní rok je pro spisovatelku a scenáristku Irenu Obermannovou v mnohém zásadní. Psaní o ženách vyměnila za detektivku, v televizi jí běží seriál o trapných...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Další z rubriky

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Nový druh čokolády vznikl po více než osmdesáti letech.
Čokoholici pozor, na trh přichází nový druh: rubínová čokoláda

Hořká, mléčná a bílá čokoláda jsou typickou nabídkou této sladké odměny. Své čokoládové obzory ale mohou čokoholici nově rozšířit o zbrusu nový druh -...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Křídové šílenství: Víme, jak na pastelové barvy
Křídové šílenství: Víme, jak na pastelové barvy

Odhodláváte se k malé vlasové rebelii, ale nechcete si svou hřívu nenávratně poškodit? Pak sáhněte po křídě. Samozřejmě ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.