Doporučujeme

Hastroše

Hastroše | foto: Petra Uhrovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Hastroše

  • 0

Doba přípravy: 45 minut
Množství: 5 kousků

  • 3/4 kg krůtího masa (nebo kuřecí, krkovička, co má kdo rád
  • 3 vejce
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 1/2 lžíce maggi
  • 1/5 lžíce majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička vegety
  • špetka pepře
  • 1/5 lžičky mletého kmínu
  • 0/5 lžičky kari
  • 0/5 worchestrové omáčky
  • 3 kapky chilli
  • 10 stroužků česneku

1. Všechny igredience rozšleháme na omáčku. Maso naklepeme, všechny plátky masa namočíme do omáčky, naskládáme do sklenice na sebe, zbytkem omáčky zalijeme maso, zavřeme sklenici a dáme do lednice.

2. Maso grilujeme, ideálně na venkovním grilu.

Tip: Doporučuji otevřít až po dvou dnech. Ale jinak takto naložené maso vydrží v lednici až dva měsíce.


  • Vybrali jsme pro Vás