Doporučujeme

Čokoládový fondant

Čokoládový fondant | foto: Martin Mrowiecpro iDNES.cz

Čtenářský recept: Čokoládový fondant

  • 0

Dobra přípravy: 40 minut

Množství: 6 porcí

  • 100 g másla
  • 150 g kvalitní hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 125 g třtinového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • kůra z 1 pomeranče.
  • 6 malých formiček na pečení

1. Čokoládu opatrně rozpustíme v horké vodní lázni.

2. V míse ušleháme do pěny vejce s cukrem a zlehka vmícháme rozpuštěnou čokoládu a lehce zatřeme mouku a kůru z pomeranče.

3. Formičky vymažeme máslem a dno vyložíme papírem na pečení. Směs rozdělíme do připravených formiček.

4. Formičky dáme nejméně na hodinu do chladničky a mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Pečeme přesně 12 minut. Vyjmeme je z trouby a necháme několik minut stát, pak zlehka poklepeme na jejich dno a vyklopíme je na servírovací talířky.

Tip:

Před servírováním posypeme strouhanou čokoládou a podáváme s kopečkem zmrzliny.


  • Vybrali jsme pro Vás