- 140 g hladké mouky
- 110 g moučkového cukru
- 50 g jemně mletých oříšků
- 50 g hrubě mletých oříšků
- 50 g rozpuštěné hořké čokolády
- 30 g změklého tuku
- 1 žloutek
- špetka mletého hřebíčku
- špetka soli
Na zdobení
- 100 g čokoládové polevy
- Jemně drcené oloupané oříšky
Na krém
- 100 g jemně mletých opražených oříšků
- 80 g hořké čokolády
- 50 g kondenzovaného mléka
- 30 g změklého másla
- 1 lžíce medu
1. V míse rozmícháme změklý tuk s moukou, přidáme cukr, oříšky, hřebíček, žloutek, špetku soli a rozpuštěnou čokoládu a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu.
2. Mezitím připravíme krém. V misce smícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem, přidáme mléko, med, dobře promícháme a na závěr vmícháme oříšky.
3. Odleželé těsto rozválíme mezi dvěma kusy mikrotenové fólie na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj formičkou kolečka. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut.
4. Po vychladnutí slepíme k sobě vždy dvě kolečka připraveným krémem, potřeme je rozehřátou čokoládovou polevou, z poloviny posypeme drcenými oříšky a necháme zaschnout.