Doporučujeme

Čokoláda s pistáciemi

Čokoláda s pistáciemi | foto: Archiv Terezy Mrowiecové

Čtenářský recept: Čokoláda s pistáciemi

  • 0
  • 375 g kondenzovaného mléka
  • 350 g tmavé čokolády
  • 150 g zelených pistácií
  • 30 g másla
  • 4 lžíce kokosového likéru Malibu
  • sůl

1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s máslem, špetkou soli a kondenzovaným mlékem. Za stálého míchání směs spojíme do hustého krému a vmícháme do něj pistácie a Malibu.

2. Menší formu vyložíme mikrotenovou fólií, naplníme ji čokoládovou hmotou, uhladíme a necháme v lednici přes noc.

3. Ztuhlou čokoládu krájíme na tenké plátky a uchováváme v chladu.

Poznámka: Čokoládu krájejte ostrým nožem a hodně vychlazenou, pak se nebude lepit.


  • Vybrali jsme pro Vás