Čočková polévka

Recepty a návody na vaření

Vánoce na valašských samotách. Lidé spali v kožichu a pili „zhřívanicu“

23. prosince 2022  16:15

Ačkoliv před sto lety nebyla na valašských samotách elektřina ani teplovodné rozvody a u roubených...

Syté, chutné a za pár kaček. 12 tipů na levné obědy do práce i na doma

26. března 2022

Pokud se vám zdá, že polední jídlo leze stále více do peněz, zkuste to vzít do vlastních rukou. Ne...

Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí

10. října 2020

Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...

Tři zdravá a rychlá jídla pro celou rodinu nejen na období karantény

28. března 2020

Už vás nenapadá, co každý den vařit, aby to chutnalo dětem, dobře zasytilo, příliš netížilo a...

Lehké večeře nejen pro ty, kteří se rozhodli v novém roce zhubnout

4. ledna 2020

Začátek roku je pro mnoho z nás impulsem, abychom přehodnotili stravovací zvyklosti. Poté, co jsme...

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím

6. října 2018

Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...

RECEPT DNE: Čočková polévka ze tří druhů čočky

17. července 2018,  aktualizováno  26.3 11:42

Luštěniny jsou zdravé, pokud patříte mezi jejich milovníky, určitě oceníte recept na čočkovou...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech

26. dubna 2015

Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a...

Naučte se správně jíst, jedině tak můžete zůstat štíhlí celý život

9. září 2014

Více než polovina lidí v Česku má nadváhu a české děti dokonce patří k nejtlustším v Evropě. Jak si...

Dieta podle modelek na vlastní kůži. Hladovka, nebo gurmánský zážitek?

30. srpna 2013  4:44

Diety modelek - pro mnohé šílené metody, jak udržet hubeňoučké dívenky ještě hubenější, a to za...

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22. srpna 2012

Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...

Pozvěte do kuchyně sóju. Chrání proti rakovině, depresím i pálení žáhy

7. dubna 2012

Možná také patříte mezi ty, komu luštěniny zrovna nejedou a kdo se při pomyšlení na hrachovou kaši,...

Čtenářky si přes Vánoce chtějí udržet linii, mají tipy na recepty

16. prosince 2011

Markéta, Helena a Petra z Brna zhubly od září dohromady více než 37 kilogramů a skvělý výsledek si...

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

31. října 2011  2:35

Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do...

Sedm potravin, které "nakopnou" unavený organismus

6. července 2011

Ranní ospalou únavu většinou zažene šálek kávy nebo zeleného čaje, ale co když se únava dostaví...

Ochutnejte masopustní speciality, po dlouhé zimě vám spraví náladu

4. března 2011

Někdo tento prastarý lidový zvyk označuje za svátek obžerství. Napadá vás ale v dlouhé zimě lepší...

Co jíst, abychom byli zdraví?

12. července 2010

Vitamíny a minerály patří k základním složkám lidské stravy a jsou nezbytné pro správné fungování...

Polévka je grunt. Naučíme vás, jak uvařit ty nejlepší

10. července 2009

Polévka je základ české kuchyně. Tradiční první chod se ale klidně může stát i chodem hlavním....

Uzené s hrachovou kaší

2. března 2009  9:32

Šťavnaté, voňavé, tradiční – a v neposlední řadě jednoduché. Ideální oběd!

Bezmasá varianta na boršč: je z červené řepy

17. prosince 2008

Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

24. listopadu 2008  10:18

Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní...

Hustá polévka s houbami pro sychravé podzimní dny

29. září 2008

Zasmahnutí mouky spolu se zeleninou vám značně zrychlí přípravu a ušetří nádobí. Také kostky...

Vyberte si svůj polévkový hit

7. října 2007

Polévka je uvařená za chvíli a je výživná. Nemusíte ale zůstat u klasických vývarů. Zkuste třeba...

Na štědrovečerní tabuli se hodí klasika i experimenty

6. prosince 2006

V následujícím článku najdete mnoho zajímavých receptů, tipů a inspirací, co letos nového uvařit...

Silvestr bude ve znamení oslav

28. prosince 2000  13:07

Kdo se rozhodne oslavit příchod nového tisíciletí v centru hlavního města, jsou pro něj připraveny...

V Litomyšli se bude o Silvestra rozdávat bohatství

8. prosince 2000  11:59

Na adventní a vánoční čas připravilo město Litomyšl řadu akcí, například druhý ročník Hudebního...

Čočková polévka

20. ledna 1999  14:12

150 g čočky, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, špetka tymiánu, 200 g moučných brambor, 1 velká...

Poradny