Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čočková polévka

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26.9.2017  0:00
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho, že na váš stůl přinesou půvabné... 

Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech

26.4.2015  0:21
Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a vitamínů, ale i chutí. Vyzkoušejte fazolovou polévku s asijským nádechem, luštěninový nákyp a další... 

Naučte se správně jíst, jedině tak můžete zůstat štíhlí celý život

9.9.2014  0:00
Více než polovina lidí v Česku má nadváhu a české děti dokonce patří k nejtlustším v Evropě. Jak si zajistit ideální hmotnost na celý život? Spolu s výživovými specialisty Karolínou Hlavatou a... 

Dieta podle modelek na vlastní kůži. Hladovka, nebo gurmánský zážitek?

30.8.2013  4:44
Diety modelek - pro mnohé šílené metody, jak udržet hubeňoučké dívenky ještě hubenější, a to za každou cenu. Vatové tampony namočené v džusu, jedno jablko denně, kostky ledu místo oběda, totální... 

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22.8.2012  0:23
Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale slezské recepty se vaří snadno a chutnají skvěle. 

Pozvěte do kuchyně sóju. Chrání proti rakovině, depresím i pálení žáhy

7.4.2012  0:33
Možná také patříte mezi ty, komu luštěniny zrovna nejedou a kdo se při pomyšlení na hrachovou kaši, čočkovou polévku nebo sójové maso oklepou hnusem. Pusťte na chvíli z hlavy tristní vzpomínky... 

Čtenářky si přes Vánoce chtějí udržet linii, mají tipy na recepty

16.12.2011  4:00
Markéta, Helena a Petra z Brna zhubly od září dohromady více než 37 kilogramů a skvělý výsledek si nechtějí pokazit tím, že by přes svátky opět nabraly. Cíl přes Vánoce si stanovily reálný:... 

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

31.10.2011  2:35
Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do kuchyně než na procházku. Pro ty z vás, kteří rádi vaří (a jedí), jsme spolu s našimi čtenáři a... 

Sedm potravin, které "nakopnou" unavený organismus

6.7.2011  2:00
Ranní ospalou únavu většinou zažene šálek kávy nebo zeleného čaje, ale co když se únava dostaví dopoledne nebo odpoledne, když potřebujete být nejvíce výkonní? Vyzkoušejte potraviny, které vám... 

Ochutnejte masopustní speciality, po dlouhé zimě vám spraví náladu

4.3.2011  3:00
Někdo tento prastarý lidový zvyk označuje za svátek obžerství. Napadá vás ale v dlouhé zimě lepší zábava, než je dobré jídlo? Plné břicho vám teď zlepší náladu. Ochutnejte zabijačkové... 

Co jíst, abychom byli zdraví?

12.7.2010  3:00
Vitamíny a minerály patří k základním složkám lidské stravy a jsou nezbytné pro správné fungování organismu. Pro svou denní dávku živin však nemusíte běžet do lékárny. 

Polévka je grunt. Naučíme vás, jak uvařit ty nejlepší

10.7.2009  0:51
Polévka je základ české kuchyně. Tradiční první chod se ale klidně může stát i chodem hlavním. Zvlášť pokud se vám povede tak hustá, že v ní stojí lžíce. 

Uzené s hrachovou kaší

2.3.2009  9:32
Šťavnaté, voňavé, tradiční – a v neposlední řadě jednoduché. Ideální oběd! 

Bezmasá varianta na boršč: je z červené řepy

17.12.2008  8:00
Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý! 

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

24.11.2008  10:18
Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní chuť! Vyhrát si můžete také s krájením na různé tvary. 

Hustá polévka s houbami pro sychravé podzimní dny

29.9.2008  10:00
Zasmahnutí mouky spolu se zeleninou vám značně zrychlí přípravu a ušetří nádobí. Také kostky brambor získají osmažením lepší chuť i barvu. 

Vyberte si svůj polévkový hit

7.10.2007  0:19
Polévka je uvařená za chvíli a je výživná. Nemusíte ale zůstat u klasických vývarů. Zkuste třeba naše exotické polévky... 

Jak zdravě přibrat?

4.5.2007  0:17
Ač to mnohé považují za neuvěřitelné, existují i ženy, které potřebují přibrat. A ještě neuvěřitelnější se zdá, že zdravé tloustnutí se zdravému hubnutí dost podobá. Jak na to? 

Na štědrovečerní tabuli se hodí klasika i experimenty

6.12.2006  0:15
V následujícím článku najdete mnoho zajímavých receptů, tipů a inspirací, co letos nového uvařit nejen na Štědrý večer, ale třeba také na Boží hod nebo na Štěpána. 

Silvestr bude ve znamení oslav

28.12.2000  13:07
Kdo se rozhodne oslavit příchod nového tisíciletí v centru hlavního města, jsou pro něj připraveny dvě scény pod širým nebem, kde vystoupí řada známých umělců. Deset minut po půlnoci bude z... 

V Litomyšli se bude o Silvestra rozdávat bohatství

8.12.2000  11:59
Na adventní a vánoční čas připravilo město Litomyšl řadu akcí, například druhý ročník Hudebního festivalu Advent. Oslavy zde ale patrně vyvrcholí až o silvestrovké půlnoci. Místní starosta... 

Čočková polévka

20.1.1999  14:12
150 g čočky, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, špetka tymiánu, 200 g moučných brambor, 1 velká cibule, 1/2 zelené papriky, 30 g Ramy, 40 g hladké mouky, 1 kostka hovězího bujonu v 1/2 l vody,... 




mobilní verze
© 1999–2018 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.