Doporučujeme

Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty | foto: Apetit

Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

  • 1
Ochutnejte nádhernou vegetariánskou kreaci, která si přímo říká o zapití dobrým vínem.

NA 4 PORCE

Příprava: 30 minut

* kukuřičná biopolenta, hotová, chlazená
* 200 g sušených rajčat v oleji, nakrájených na nudličky
* 4 středně velké pórky, pokrájené na šikmé plátky 1 cm silné
* 3 lžíce panenského olivového biooleje
* 400 g uvařené biocizrny
* 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
* mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Bílé části pórku dejte na pařáček, přikryjte pokličkou a asi 3 minuty je vařte skoro doměkka. Pak přidejte zelené části a ještě minutu nechte vařit. Mezitím na oleji krátce poduste česnek, vsypte cizrnu, osolte, opepřete a opékejte asi 5–7 minut. Pak přidejte pórek, sušená rajčata a promíchejte. Podle potřeby dolaďte pepřem, solí či olivovým olejem a podávejte s plátky kukuřičné polenty opečené na grilu.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kuře na smetaně s pórkem
Kuře na smetaně s pórkem
Osmahnutý pórkový salát
Osmahnutý pórkový salát
Grilovaný mořský okoun s pórkem a červeným vínem
Grilovaný mořský okoun s pórkem a červeným vínem


  • Vybrali jsme pro Vás