Doporučujeme

Cibulové kotlety

Cibuli nakrájíme na silnější plátky, posypeme moukou a promícháme s hořčicí. Petrželku jemně nasekáme a oloupaný česnek nakrájíme na jemné plátky. Kotlety osolíme, opepříme a posypeme trochou kmínu. Na rozpáleném oleji v kastrolu opečeme po obou stranách kotlety. Vyjmeme z kastrolu a uložíme na teplém místě. Na šťávě po opékání osmahneme cibulovou směs a česnek dozlatova.

Přidáme petrželku, podlijeme rozpuštěným masoxem a do hladka povaříme. Vložíme opečené kotlety a zalijeme směsí zakysané a kyselé smetany. Přiklopené dusíme na mírném ohni do měkka. Slaninu bez kůže nakrájíme na tenké proužky a opečeme na pánvi. Měkké kotlety rozložíme na talíře, přidáme hořčicovou omáčku posypanou proužky slaniny a podáváme. Jako příloha se hodí opékané brambory nebo chléb.

4 vepřové kotlety z krkovičky, sůl, mletý pepř, trochu kmínu, 3 stroužky česneku, svazek petrželky, 4 střední cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, 50 g oleje nebo sádla, 1/4 kostky masoxu rozpuštěného ve 1/4 l vody, 1/8 l zakysané smetany 1/8 l kyselé smetany, 100 g anglické slaniny

 


  • Vybrali jsme pro Vás