Slaný koláč s chřestem a rajčaty
Ingredience na kulatou formu:
- 1 balení listového těsta
- hladká mouka na podsypání
- 1/2 svazku mladého zeleného chřestu
- 8 cherry rajčátek
- 5 vajec
- 200 g zakysané smetany
- sůl a čerstvě mletý pepř
- čerstvá pažitka
Pracovní postup:
- Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu a vyložíme jím kulatou koláčovou formu.
- Chřest omyjeme a odstraníme dřevnaté konce. Nakrájíme ho na menší kousky.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme je na kolečka.
- V míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem a vmícháme nasekanou pažitku.
- Směs nalijeme na těsto, které jsme na několika místech propíchali vidličkou. Poklademe ji kousky chřestu a rajčat a vložíme do předehřáté trouby.
- Koláč pečeme asi 40 minut na 180 °C. Pak vyjmeme, necháme trochu zchladnout a teprve potom krájíme a servírujeme.
Tip: Na koláč můžete přidat také nasekanou šunku.