Doporučujeme

VIDEORECEPT: Minicheesecakes s ovocem pro maminku

  • 2
Plánujete sladkou oslavu Dne matek, ale klasické dorty už vás nebaví? Zkuste geniálně snadné minicheesecakes podle blogerky Romany Böhmové z Na skok v kuchyni. Tento jednoduchý a efektní dezert můžete připravit den dopředu a pak už jen stačí ho naservírovat.

Minicheesecakes s ovocem

podle blogu Na skok v kuchyni

Ingredience:

Minicheesecakes s ovocem
  • Na korpus:
  • 120 g máslových sušenek
  • 65 g másla
  • Na krém:
  • 400 g krémového sýra
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • 100 g zakysané smetany
  • Na ozdobu:
  • 50 g zakysané smetany
  • maliny, borůvky, máta

Pracovní postup:

  1. Máslové sušenky rozdrtíme najemno a máslo rozpustíme. Máslem zalijeme sušenky a vytvoříme kompaktní korpus na cheesecake.
  2. Papírové košíčky si dáme do plechu na muffiny a plníme je vzniklým těstem na korpus, které důkladně pomocí lžičky upěchujeme (cca 12 kusů). Plech s košíčky dáme na chvilku do lednice vychladit.
  3. Mezitím si připravíme krém. V robotu vyšleháme krémový sýr a cukr, přidáme vejce, vanilkový extrakt, nastrouhanou citronovou kůru a zakysanou smetanu.
  4. Z lednice vyndáme plech a rovnoměrně doplníme košíčky krémem. Plnění by mělo vyjít cca 0,5-1 cm pod okraj košíčku.
  5. Pečeme na 150 stupňů 20-25 minut. Necháme minimálně 2 hodiny vychladnout, nejlépe však přes noc.
  6. Každý cheesecake ozdobíme lžičkou zakysané smetany, čerstvým ovocem a mátou.

  • Vybrali jsme pro Vás