Vaření a recepty
Sledovat další díly na iDNES.tvMinicheesecakes s ovocem
podle blogu Na skok v kuchyni
Ingredience:
- Na korpus:
- 120 g máslových sušenek
- 65 g másla
- Na krém:
- 400 g krémového sýra
- 120 g moučkového cukru
- 2 vejce
- několik kapek vanilkového extraktu
- nastrouhaná kůra z ½ citronu
- 100 g zakysané smetany
- Na ozdobu:
- 50 g zakysané smetany
- maliny, borůvky, máta
Pracovní postup:
- Máslové sušenky rozdrtíme najemno a máslo rozpustíme. Máslem zalijeme sušenky a vytvoříme kompaktní korpus na cheesecake.
- Papírové košíčky si dáme do plechu na muffiny a plníme je vzniklým těstem na korpus, které důkladně pomocí lžičky upěchujeme (cca 12 kusů). Plech s košíčky dáme na chvilku do lednice vychladit.
- Mezitím si připravíme krém. V robotu vyšleháme krémový sýr a cukr, přidáme vejce, vanilkový extrakt, nastrouhanou citronovou kůru a zakysanou smetanu.
- Z lednice vyndáme plech a rovnoměrně doplníme košíčky krémem. Plnění by mělo vyjít cca 0,5-1 cm pod okraj košíčku.
- Pečeme na 150 stupňů 20-25 minut. Necháme minimálně 2 hodiny vychladnout, nejlépe však přes noc.
- Každý cheesecake ozdobíme lžičkou zakysané smetany, čerstvým ovocem a mátou.