Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Cheesecake

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Cheesecake | foto: Martina Štekrtovápro iDNES.cz

Doba přípravy
60 minut + chlazení

Množství
12

Korpus:
250 g sušenek (např. Bebe)
130 g másla
Náplň:
600 g tučného tvarohu
180 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
šťáva z půl citronu
2 celá vejce + 2 žloutky

10 jahod
10 malin
200 ml vody
2 lžičky cukru
1 balíček dortového želé

forma o průměru 26cm

1. Na jemno nadrcené sušenky smícháme se změklým máslem. Vzniklou hmotu vmačkáme do vymazané formy a na chvíli vložíme do lednice. Mezitím dáme rozehřát troubu na 190°C.
2. Vyšleháme tvaroh a postupně zašleháváme cukr s citrónovou šťávou, dokud nebude vše dobře spojené. Následně začneme vmíchávat celá vejce a žloutky. Hotovou směs vlijeme na podklad ze sušenek.
3. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 190°C, po 15ti minutách snížíme na 120°C a pečeme dalších 25 minut (vše ovšem záleží na typu trouby). Pokud možno troubu během pečení neotvíráme.
4. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
5. V kastrůlku zahřejeme 200 ml vody s ovocem, které následně rozmačkáme a vmícháme cukr s želatinou. Hotovou směs nalijeme na vychladlý dort.
6. Dort necháme v lednici uležet min. 10 hodin.

Autor:




Nejčtenější

Herečka Kristýna Fuitová Nováková
Jindřiška z Pelíšků: Je to jediný film, ve kterém se můžu vidět

Nechtěla být jenom doma s dcerami, ani si pořídit chůvu. Proto Kristýna Nováková pracuje jen tolik, aby hlídání zvládla rodina. A až letos se poprvé vypravila...  celý článek

Andrea se svým synem Josefem
Co řeší matky v porodnici? Nepříjemný klystýr i problémy s podnikáním

Porod dítěte trvá i několik hodin, během kterých ženu doprovází zpravidla partner a porodní asistentky. Ty si na porodních sálech vyslechnou a zahlédnou...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

(Ilustrační foto)
Příběh Ivety: Po porodu se k nám tchyně nastěhovala, její péče mě ničí

Po návratu z porodnice mě doma čekala tchyně. Nadšená z prvního vnoučka a připravená mi pomáhat. První dva dny jsem byla ráda, ale po mnoha týdnech neustálé...  celý článek

Spisovatelka Irena Obermannová
Mívám pocity existenční hrůzy, přiznává Irena Obermannová

Letošní rok je pro spisovatelku a scenáristku Irenu Obermannovou v mnohém zásadní. Psaní o ženách vyměnila za detektivku, v televizi jí běží seriál o trapných...  celý článek

Další z rubriky

Obrácený jablečný koláč
Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Osvěžující salát s rajčaty, okurkou a čerstvou mátou
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Zezelenají mi vlasy? Přírodní barvy jsou šetrnější, ale musíte si je otestovat
Zezelenají mi vlasy? Přírodní barvy jsou šetrnější, ale musíte si je otestovat

Taky vás při barvení odrovná ten chemický zápach? Možná je na čase zvážit přírodní alternativu. Barvení vlasů přírodní n... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.