Doporučujeme

Voňavé kuře s limetkou

Voňavé kuře s limetkou | foto: Apetit

Chcete kuře jinak? Zkuste ho s limetkou

  • 3
Nasládlá chuť grilované papriky a cibule je velice příjemná. Zajímavě kontrastuje s pikantním kari a kyselou limetkou.
NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 8 minut vaření + aspoň 10 minut marinování

Ingredience:

* 150 ml bílého jogurtu
* 1 lžíci rostlinného oleje
* 1 lžičku středně pálivého kari v pastě nebo prášku
* špetku chilli (nemusí být)
* šťávu z 1 limetky
* 1 rozdrcený stroužek česneku
* 4 vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže
* 1 červenou nebo zelenou papriku bez semeníku, pokrájenou na velké kusy
* 1 oloupanou cibuli, hrubě pokrájenou
* sůl a pepř na dochucení

Na raitu (indickou omáčku):

* 350 ml bílého jogurtu
* ½ menší salátové okurky, jemně nasekané
* 1 velké rajče, pokrájené na jemno
* 2 jarní cibulky (nebo 1 malou cibuli) nasekané na jemno
* hrst nasekaných koriandrových lístků
* sůl a pepř na dochucení

1. Ve velké míse smíchejte prvních šest ingrediencí, případně dochuťte. Kuřecí prsíčka podélně nařízněte, ale nedokrajujte. Spolu se zeleninou je vložte do jogurtové směsi a důkladně promíchejte. Zakryjte a nechte asi deset minut marinovat.

2. Velkou těžkou, nejlépe grilovací pánev rozehřejte na vysokém plameni a kuře spolu se zeleninou pečte asi čtyři minuty z každé strany, aby bylo maso propečené a linky po grilovací pánvi byly zbarvené dozlatova.

3. Vše vyjměte a nechte dvě minuty odpočívat. Mezitím promíchejte suroviny na raitu, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Kuře podávejte s raitou a dušenou rýží.

Kouzelná přísada Výbornou indickou basmati rýži Atarice dostanete například v Delvitě. 1 kg vyjde na 55 Kč.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Ryba s kořeněnou čočkou po indicku
Ryba s kořeněnou čočkou po indicku
Indické květákové kari (žluté) s hráškem
Indické květákové kari (žluté) s hráškem
Vegetariánská rýže po indicku
Vegetariánská rýže po indicku


  • Vybrali jsme pro Vás