Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Chcete kuře jinak? Zkuste ho s limetkou

  7:28aktualizováno  7:28
Nasládlá chuť grilované papriky a cibule je velice příjemná. Zajímavě kontrastuje s pikantním kari a kyselou limetkou.

Voňavé kuře s limetkou | foto: Apetit

NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 8 minut vaření + aspoň 10 minut marinování

Ingredience:

* 150 ml bílého jogurtu
* 1 lžíci rostlinného oleje
* 1 lžičku středně pálivého kari v pastě nebo prášku
* špetku chilli (nemusí být)
* šťávu z 1 limetky
* 1 rozdrcený stroužek česneku
* 4 vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže
* 1 červenou nebo zelenou papriku bez semeníku, pokrájenou na velké kusy
* 1 oloupanou cibuli, hrubě pokrájenou
* sůl a pepř na dochucení

Na raitu (indickou omáčku):

* 350 ml bílého jogurtu
* ½ menší salátové okurky, jemně nasekané
* 1 velké rajče, pokrájené na jemno
* 2 jarní cibulky (nebo 1 malou cibuli) nasekané na jemno
* hrst nasekaných koriandrových lístků
* sůl a pepř na dochucení

1. Ve velké míse smíchejte prvních šest ingrediencí, případně dochuťte. Kuřecí prsíčka podélně nařízněte, ale nedokrajujte. Spolu se zeleninou je vložte do jogurtové směsi a důkladně promíchejte. Zakryjte a nechte asi deset minut marinovat.

2. Velkou těžkou, nejlépe grilovací pánev rozehřejte na vysokém plameni a kuře spolu se zeleninou pečte asi čtyři minuty z každé strany, aby bylo maso propečené a linky po grilovací pánvi byly zbarvené dozlatova.

3. Vše vyjměte a nechte dvě minuty odpočívat. Mezitím promíchejte suroviny na raitu, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Kuře podávejte s raitou a dušenou rýží.

Kouzelná přísada Výbornou indickou basmati rýži Atarice dostanete například v Delvitě. 1 kg vyjde na 55 Kč.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Ryba s kořeněnou čočkou po indicku
Ryba s kořeněnou čočkou po indicku
Indické květákové kari (žluté) s hráškem
Indické květákové kari (žluté) s hráškem
Vegetariánská rýže po indicku
Vegetariánská rýže po indicku

Autoři:




Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

Martina Formanová
Do mobilu jsem Milošovi nikdy nechodila, říká Martina Formanová

Více než dvacet let žije v Americe, přesto svoji poslední knihu Povídky na tělo situovala spisovatelka Martina Formanová do Česka. „Pořád víc rozumím vztahům...  celý článek

Páj s modrým sýrem a hruškami
Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní, zatímco o té severské toho víme mnohem méně. S největší...  celý článek

V manželství jsou lidé šťastnější a žijí déle, ukázal výzkum.
Příběh Ondřeje: Žena mě má za malé dítě, nemám chvíli klidu

Už se pomalu blížím důchodu a jak jsem se na něj vždycky těšil, tak si poslední dobou říkám, že snad budu pracovat, dokud nepadnu. Aspoň v té práci nemusím být...  celý článek

Nicola Formichetti kdysi oblékal Lady Gagu, teď vládne několika módním značkám.
Nicola Formichetti: Muž, který oblékl Lady Gaga do masa a masy do denimu

Vytvořil pro Lady Gaga šaty z masa i image, co změnila tvář popové hudby, vedl několik velkých světových značek a dostal se do vedení předních módních...  celý článek

Další z rubriky

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám...  celý článek

Šneky z majolkového těsta s mákem
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Proč potřebujete izolepu do kosmetické taštičky
Proč potřebujete izolepu do kosmetické taštičky

Klepe se vám ruka a tekutou linkou si na víčku vytvoříte nepravidelný pruh... co s tím? Pomůže vám obyčejná lepicí páska... celý článek

Advantage Consulting, s.r.o.
GRAFICKÝ TESTER

Advantage Consulting, s.r.o.
Středočeský kraj
nabízený plat: 30 000 - 45 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.