Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Zelná, tomatová, brokolicová nebo kuřecí. Polévky zahřejí i nasytí

3.3.2012  4:20
Zahřejí, pomáhají při nastydnutí i kocovině a hlavně skvěle chutnají. Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. A naše recepty vás v tom jen utvrdí.   celý článek

Zabijačka, vinný košt i perník. Tak chutná březen v Česku

2.3.2012  1:18
Zima se pomalu chýlí ke konci, masopust je za námi a Velikonoce ještě daleko. To ovšem není důvod k tomu, aby se vaše chuťové pohárky mohly oddávat sladkému nicnedělání. I v březnu se můžete...  celý článek

Vařila jsem pro Romana Vaňka. Připálila jsem maso, ale vylízal talíř

1.3.2012  4:57
Pozvala jsem kulinářského guru a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka na oběd, který jsem připravila přesně podle jeho kuchařky. A jak to dopadlo? Telecí na paprice jsem sice...  celý článek

Sním i tři míši a tři brumíky naráz, přiznává krásná Daniela Peštová

27.2.2012  14:11
Od dob, kdy teplická rodačka Daniela Peštová pózovala pro obálku prestižního plavkového vydání Sports Illustrated uběhl již nějaký čas. Během té doby se stačila vdát, rozvézt, přivést na svět...  celý článek

Upečte si chleba. Celozrnný, s tymiánem nebo se sušenými rajčaty

18.2.2012  14:16
Jen si to představte. Křupavá propečená kůrčička a pod ní nadýchaná střídka, která se vám zrovna rozplývá na jazyku. Doma upečený chléb je největší zázrak gastronomie a je velká pravděpodobnost,...  celý článek

Chutné tipy pro milovníky piva, vína a jitrnic i pro vegetariány

17.2.2012  0:59
Tento víkend proběhne ještě na mnoha místech masopustní veselí, pak už ale podle tradice nadejde čas skromnosti v jídle a pití, vykoupený až příchodem velikonočních svátků. Dopřejte si dobrot,...  celý článek

Masopust, pivo i vegetariánské speciality. Kam za dobrotami?

3.2.2012  2:26
V nadcházejících dnech si užijí nejen milovníci jitrnic, jelítek a klobásek, ale i vegetariáni. Vydejte se za krásami naší vlasti podle gurmánského itineráře, který pro vás sestavila redakce...  celý článek

Sama zvládla dostavět fabriku, podnikání nevzdala osudu navzdory

30.1.2012  3:02
Příběh Ilony Klímové, jediné majitelky společnosti Aspius, která do českých kuchyní dodává kvalitní jihoamerické steaky či chlazené francouzské křepelky, je bez nadsázky příběhem vůle a síly...  celý článek

Olivový olej se nehodí jen do salátů. Využijete jej i při vaření

28.1.2012  0:37
Pochází ze Středomoří, kde je bez nadsázky základem většiny pokrmů, ale v českých kuchyních je už také jako doma. Podle průzkumu používá při přípravě pokrmů olivový olej 83 % Čechů. Jen polovina...  celý článek

Kuchařka Poklady české kuchyně vás naučí vařit lépe než deset kurzů

26.1.2012  0:00
Kniha má podtitul Aneb jak to ta babička tenkrát vařila. A protože babička tehdy neměla čas na komplikované vyvařování, je i tato kuchařka plná jednoduchých a velmi srozumitelných návodů na...  celý článek

Pálenka, víno i masopustní hody. Kde nejen o víkendu ukojit mlsnou

20.1.2012  1:10
V lednu sice většina z nás řeší, jak zhubnout, než kde sehnat něco dobrého na zub, byla by však škoda docela rezignovat na dobré jídlo a pití. Vždyť se blíží masopust a navíc chladné počasí za...  celý článek

Čtyři polévky pro zahřátí podle populárních českých kuchařek

14.1.2012  4:59
Zima už konečně ukazuje svou chladnější tvář, a tak je nejvyšší čas vytáhnout z kredence ten největší hrnec a navařit kotel poctivé domácí polévky, která zahřeje i nasytí po víkendové procházce....  celý článek

Degustace vín, rakouská kuchyně či festival. Kam za dobrotami?

6.1.2012  2:59
Po vánočních jídelních orgiích a silvestrovských tekutých oslavách už zřejmě nemáte na gastronomické radovánky ani pomyšlení. Jenže co by to bylo za život bez dobrého jídla a pití? Redakce...  celý článek

Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub

4.1.2012  11:13
Krkonošská kuchyně, to nejsou jen brambory a houby, ale i jehněčí maso nebo kroupy. Přesto první dvě suroviny tvoří základ ve většině dobrot, které hory nabízí. S šéfkuchařem Jiřím Středou z...  celý článek

Sváteční tipy pro jedlíky. Ochutnávka čajů nebo středověká hostina

23.12.2011  11:30
Vánoce jsou nejenom časem rozjímání a setkávání s přáteli, ale také svátky dobrého jídla a pití. Až se vám doma přejí maminčin bramborový salát a babiččino cukroví, vydejte se na sváteční...  celý článek

Vánoční kapr jinak: po židovsku nasladko, utopený v rumu

11.12.2011  0:00
Koho už nudí klasický štědrovečerní smažený kapr s bramborovým salátem, mohl by vyzkoušet starobylou variantu po židovsku. Jako příloha se podává bramborové pyré.  celý článek

Ochutnejte Vánoce a dejte si jitrnici, vánočku nebo adventní menu

9.12.2011  2:08
Také si lidé ve vašem okolí občas postesknou, že Vánoce jsou hlavně o jídle? No a co? K nejoblíbenějšímu svátku v roce přece patří plné stoly dobrot a setkávání s přáteli a rodinou nad sladkými...  celý článek

Vánoce se blíží a my v redakci už víme, co upečeme

1.12.2011  2:41
Je tady prosinec a s ním přichází i doba pečení vánočního cukroví, které je ve většině českých domácností teprve tou správnou předzvěstí svátků klidu a pohody. I my, redaktorky OnaDnes.cz, se na...  celý článek

Soutěž o nejlepší bramborový salát vyhrál recept od babičky Eli

29.11.2011  16:13
Celý listopad jste nám posílali rodinné recepty na vánoční bramborový salát, jak ho připravujete u vás doma. Z vašich příspěvků jsme vybrali deset, které nás nejvíce zaujaly. První cenu získává...  celý článek

Vepřové hody, zabijačka i jarmark. Kam za dobrým jídlem a pitím?

25.11.2011  10:06
Advent je za dveřmi a s ním také to pravé těšení na Vánoce, ke kterému v mnoha českých rodinách patří tradiční pečení cukroví nebo zdobením perníčků. Pokud zatoužíte i po něčem méně sladkém,...  celý článek

Daňčí, mufloní, srnčí... Zkuste zvěřinu podle šéfkuchaře

23.11.2011  3:17
Máte v příbuzenstvu nimroda, ale nevíte, jak naložit s daňčím, srnčím nebo mufloním masem, které vám věnoval? Vyzkoušejte některý ze tří receptů, jež pro vás připravil šéfkuchař vyhlášené...  celý článek

Čtenářský recept: Bramborový salát s nálevem

15.11.2011  13:38
Salát naší rodiny se liší zejména použitím slanokyselého nálevu a oleje na brambory. Jak jsem s překvapením zjistila, tento postup není příliš rozšířený, napsala naše čtenářka Jaroslava.   celý článek

Eva a Vašek nejen zpívají, ale také vaří. Nakoukněte jim do kuchyně

13.11.2011  9:32
Populární pěvecká dvojka se svým kladným vztahem k jídlu a vaření netají. "Je to na nás ostatně vidět," říká Eva. S Vaškem mají dokonce dvě kuchyně, jednu domácí a druhou větší supermoderně...  celý článek

Když to Martin nestihne aneb sněhové dobroty z trouby

11.11.2011  12:43
Dneska by podle lidových pranostik měl přijet Martin na bílém koni. Jak to ale vypadá, budeme si muset na sněhovou nadílku ještě nějaký čas počkat. Co si takhle osladit čekání koláčem, řezy nebo...  celý článek

To bude divočina! Recepty na jídla ze zvěřiny

11.11.2011  0:54
Zvěřina je chuťově neobyčejné maso, o tom žádná. Ovšem ještě nedávno, pokud jste doma neměli nadšeného nimroda, sehnat ji byl husarský kousek. Naštěstí už je v řeznictvích a na trzích v sezoně k...  celý článek

Imunita na talíři. Omeleta, polévka i salát s hlívou ústřičnou

9.11.2011  0:19
Tato zdravá houba se cení nejen jako přírodní posilovač imunity, ale také jako lahodná surovina do kuchyně. Vyzkoušejte tři recepty z hlívy ústřičné připravené výživovou poradkyní Janou...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.