Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Kapr nemusí být jen smažený a s bramborovým salátem. Zkuste to jinak

21. prosince 2019

Tradiční štědrovečerní menu si v mnoha českých rodinách nikdo nedovede představit bez kapřích...

Zkuste povidlové kuličky, brusinková srdíčka a další nepečené cukroví

14. prosince 2019

Čas do Vánoc se krátí a možná začínáte trochu panikařit, že nebudete mít co nabídnout svátečním...

Ořechové cukroví tradičně i moderně. Uvidíte, že se po něm jen zapráší

7. prosince 2019

Mezi všemi vánočními lákadly ve většině českých rodin stejně nakonec vítězí ořechové cukroví. Je...

I bez lepku vám budou Vánoce chutnat. Dejte si linecké, pracny či lanýžky

30. listopadu 2019

Doby, kdy si lidé s dietním omezením museli o svátcích odpírat a jen se smutně dívat, jak se jíní...

Chcete zkusit, jak vaří profíci? Vyberte menu na kulinární workshop

29. listopadu 2019

Experimentujete rádi v kuchyni? Zajímáte se o nové trendy vaření a pečení i tradiční české či...

Vánoce zdravěji? Zkuste celozrnné vanilkové rohlíčky či špaldové linecké

23. listopadu 2019

Osladit si vánoční svátky cukrovím plným másla a cukru je sice tradice, na kterou si většina rodin...

Martin asi na bílém koni nepřijede, tak si dejte aspoň sněhové dobroty

9. listopadu 2019

V pondělí oslaví Martinové svůj svátek, podle předpovědí počasí to ovšem navzdory pranostikám na...

Luxusní nedělní oběd skoro bez práce. Upečte si podzimní masovou pečeni

19. října 2019

Nechcete při přípravě nedělního oběda strávit v kuchyni celé dopoledne, ale hodláte se před rodinou...

Devatero plodin od jáhel po čirok, které dodají jídelníčku sílu i šťávu

18. října 2019  12:44

Už staří Římané nazývali zdánlivě obyčejnou ovesnou kaši pokrmem bohů a věděli proč. Stačí si tento...

Z české kuchyně: hrajte online v mobilu prší, žolíky, lodě nebo dámu

16. října 2019  11:25

Vzpomínáte na dlouhé večery s přáteli u her jako prší, dáma nebo lodě? Vraťte se do dětských let s...

Povodně i špatná rekonstrukce. Slavnou plovárnu zachránil až spásný nápad

14. října 2019

Premium Podlouhlá budova u Vltavy v těsném sousedství sídla české vlády má za sebou poměrně pestrou...

Zdravější pečení. Zkuste perník, bábovku nebo pizzu z celozrnné mouky

12. října 2019

Nadýchané koláčky a bábovky z bílé mouky jsou sice českou klasikou, je to ovšem záležitost...

Brambory nejsou jen příloha. Zkuste koláč s cibulí, lokše či štrachandu

5. října 2019

Zvykli jsme si používat bramborové hlízy jako poměrně nudnou surovinu pro přípravu kaše,...

Ovocná terina, Míša dort nebo bábovka. S jogurtem je mlsání zdravější

28. září 2019

Když vás honí mlsná, ale přitom nechcete moc hřešit, podívejte se do ledničky, jestli tam neleží...

Chutné loučení s prázdninami. Zkuste houbové recepty nejen pro chalupáře

24. srpna 2019

Příjemně teplé a vlhké počasí posledních prázdninových dní vábí do lesů houbaře všeho věku. Ale co...

S drobenkou i sypaný mandlemi. Vyzkoušejte koláče pro milovníky švestek

27. července 2019

K létu patří nakyslá chuť šťavnatých švestek i sladké koláče jako od babičky. Vyzkoušejte naše tři...

Využijte úrodu rybízu. Dejte si domácí nanuk, koláč nebo limonádu

6. července 2019

Na zahrádkách právě dozrává červený i černý rybíz a to je pokyn pro ty, kdo milují jeho nakyslou...

Na dovolené nevařte. Otestovali jsme pro vás hotová jídla na cesty

27. června 2019

Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu...

Clafoutis, koláč i bábovka. Třešňové dezerty, které si zamilujete

22. června 2019

Letos je úroda třešní díky dostatku slunce a tepla opravdu vydatná. Pokud i vy řešíte, co se...

RECEPT DNE: Roštěná s jogurtovo-houbovou omáčkou

25. května 2019

Zkuste k sobotnímu obědu uvařit roštěnou s jogurtovo-houbovou omáčkou. Uvidíte, že si pochutná celá...

Jak naložit s vykoledovanými vejci? Zkuste tlačenku i sekanou v županu

Vaječná tlačenka
23. dubna 2019

Ať už vám rodinní koledníci nanosili domů hromady vajíček natvrdo, nebo vám prostě doma zbyla, je...

Skvělé velikonoční recepty s jehněčím, telecím i vepřovou panenkou

20. dubna 2019

Svátky jara si na stole žádají něco onačejšího než ve všední den či o běžném víkendu. Uspořádejte...

Čtenářský recept: Beránek jako malovaný

15. dubna 2019  15:02

Velikonoce jsou svátky jara a také skvělých tradičních dobrot, které s nimi máme spojené od...

Malé sladkosti pro oslavu velké noci. Upečte výslužku pro koledníky

12. dubna 2019

Kromě klasického beránka a mazance se na Velikonoce hodí mít po ruce něco malého sladkého nejen pro...

Co jsme pekly na Jarmark? Malinové muffiny, perník i koláče s ovocem

16. března 2019

Na sobotním módním svátku na výstavišti v pražských Letňanech budete moci nejen nakupovat a...

Tlačenka i škvarkové placky. Masopustní speciality, které zvládnete

16. února 2019

K pořádnému masopustnímu veselí patří nejen koláče a koblihy, ale také poctivé masové dobroty, od...

Blíží se svátek zamilovaných. Potěšte svou lásku valentýnským dortem

9. února 2019

Třináctého února budou zase po roce ti, kdo se mají rádi, chystat velkou láskyplnou oslavu. Možná,...

Čtenářský recept: Kaše z ovesných vloček

30. ledna 2019  21:35

Recept na rychlou, chutnou a zdravou snídani pro všední den i víkendovou pohodu nám poslala...

Sehnat v Praze řidiče je těžké, míní ředitel služby Dáme jídlo

30. ledna 2019  18:41

Do loňského roku měla služba Dáme jídlo v Praze na rozvoz jídla v podstatě monopol. V létě ale na...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

19. ledna 2019

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

13. ledna 2019,  aktualizováno  14.1 13:25

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou...

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

S kaprem se dají dělat úžasné věci, říká šéfkuchař a radí, jak ho vykostit

23. prosince 2018  12:17

Šéfkuchař olomoucké restaurace Lobster Atmosphere Richard Klemeš je mistr ve zpracování ryb. Na...

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

21. prosince 2018

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a...

Cukroví na poslední chvíli. Geniálně rychlé recepty nejen na kuličky

19. prosince 2018

Možná vám rodina během adventu vyluxovala všechno linecké, plněné ořechy, išlské dortíčky i...

Poradny