Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Umíte českou vánoční omáčku? Podělte se o vánoční recepty a vyhrajte

30.11.2014  0:43
Advent začíná a vánočně je proto laděný i další díl Herbáře České televize. Kateřina Winterová s Lindou Rybovou zaměří pozornost hlavně na děti.   celý článek

Udělejte radost svému muži i sobě salátem „veselý ptáček“ a vyhrajte

16.11.2014  4:11
I když se mnoho mužů netváří na salát na talíři zrovna nadšeně, celerový salát by je mohl přesvědčit alespoň svými příznivými účinky na mužskou potenci. Pokud nám pošlete svůj recept na salát,...  celý článek

Čtenářský recept: Svatomartinské loupáčky

6.11.2014  10:30
Loupáčky peču na slavnostní tabuli dětem,většinou jim uvaříme kotel kakaa, vyndáme z lednice kostku máslíčka a mají hostinu.   celý článek

Zaklechtaná slepice se špeclemi chutná jako od babičky a není pracná

26.10.2014  0:23
Připravte si lahodný nedělní oběd podle receptu Lindy a Kateřiny z kuchařského Herbáře. Pokud se pochlubíte svým milovaným receptem se slepičím nebo kuřecím masem, můžete vyhrát jejich kuchařku.   celý článek

Rybová s Winterovou pečou dezert z dýně. Pošlete váš recept a vyhrajte

19.10.2014  0:06
I Češi už propadli kouzlu dýní a jejich úžasné variability. Linda s Katkou připraví v dalším díle Herbáře úžasný dýňový dezert s vlašskými ořechy. Za váš recept obsahující podzimní oranžovou...  celý článek

Vyzkoušejte si multifunkční parní troubu. Vepřové upeče i s kůrkou

13.10.2014  1:00
Vaření v parní troubě je zdravé a uchová nám spoustu živin a vitaminů. Ale pro vepřovou s knedlíkem to není, ušklíbne se český strávník, který nedá dopustit na propečenou kůrčičku. Jenže i...  celý článek

Jablka nadívejte ořechy, zapečte do žemlovky nebo opijte do koláče

4.10.2014  1:40
Vůně a chuť jablek neodmyslitelně patří k podzimu. Pokud už vás omrzel štrúdl, vyzkoušejte jablečný koláč se ciderem nebo recept na pečená jablka plněná ořechy. Nezklame vás ani klasická...  celý článek

Zdeněk Pohlreich s manželkou: Nejradši jíme v cizině, kde lidé nečumí

7.9.2014  14:47
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se podruhé oženil před třemi lety. Jeho manželka Zdeňka prozradila, že na rande nikdy nevařili. Přiznala také, že v Česku moc do restaurací nechodí.  celý článek

Léto chutná po ovoci: knedlíky,sladké rizoto i džem z jahod či meruněk

21.6.2014  3:35
Už nevíte, co s úrodou jahod a meruněk? Uvařte si lahodné tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou, sladké rizoto nebo koláč podle italského receptu. Můžete také naplnit kuřecí prsa meruňkami,...  celý článek

Hoďte na gril roštěnec, kotlety a kuře v jamajské či citrusové marinádě

7.6.2014  0:50
Grilovací sezona je v plném proudu. Horké dny lákají k posezení na terasách a zahrádkách, z rozpálených grilů se linou neodolatelné vůně masa a zeleniny. Základem jsou kvalitní suroviny a gril,...  celý článek

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

16.4.2014  2:36
Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti. Upečte si s námi makového beránka, ten nejlepší mazanec a nádivku jako muffin, která se nebude...  celý článek

Chřest vám zachutná ve slaném koláči, rizotu nebo s těstovinami

11.4.2014  21:53
Netrpělivě očekávaná sezona českého chřestu začíná letos díky mírné zimě a sluníčku skoro o měsíc dříve než loni. Přinášíme několik kulinárních tipů, jak si chřest vychutnat jako opravdovou...  celý článek

Staročeská kuchyně je pracná, ale pomalu se vrací, říká hradecký kuchař

6.4.2014  11:43
Kuchař Jiří Eichner z Hradce Králové připomíná, jak skvěle se v Čechách vařilo ještě v 19. století. Na tradiční českou kuchyni nedá dopustit, ví o ní takřka všechno, inspiraci hledá až v časech...  celý článek

Spor o nejlepší tatarák nemůže mít vítěze. Jak chutná belgická variace

6.3.2014  0:00
Tatarský biftek a spousta otázek do diskuse. Má se míchat už v kuchyni, nebo servírovat nenamíchaný, může se maso mlít, nebo se musí jen škrábat? Je lepší používat pravou svíčkovou nebo...  celý článek

Ochutnejte české a moravské kraje: kyselica, cvibak a oharková omáčka

22.2.2014  1:40
Pro gastronomické zážitky nemusíte za hranice. České, moravské i slezské kraje nabízejí spoustu zajímavých receptů. Vyzkoušejte si valašskou kyselicu, sudetský cvibek a brněnskou oharkovou...  celý článek

Vitana je na prodej. Češi si vaří sami a polévky z pytlíku nekupují

17.1.2014  2:01
Bujony, dochucovací směsi, instantní polévky vycházejí v českých kuchyních z módy. I proto se v Česku schyluje k významnému obchodu. Podle informací MF DNES získá do několika měsíců nového...  celý článek

Knedlíky, kam se podíváš. Ve Varech budou mít festival

1.11.2013  7:38
V pátek a v sobotu si milovníci knedlíků přijdou v Karlových Varech na své. V centru města se totiž koná Karlovarský knedlík fest. Příznivci české kuchyně navíc mohou soutěžit s vlastními...  celý článek

Knedlíky jsou tragické. Chlouba české kuchyně v testu MF DNES pohořela

17.10.2013  15:53
Bramborové knedlíky bez brambor, mouky a vajec. Že to nejde? Někteří výrobci knedlíků to dokážou. Místo z brambor je totiž vyrábějí ze sušené směsi, podobné té, kterou si můžete koupit sami v...  celý článek

Brambory ani zelí letos nejsou žádná sláva. Ale moštu bude dost

29.8.2013  12:30
Úroda některých plodin, bez kterých se česká kuchyně neobejde, letos nebude valná. Například brambory či zelí budou dražší. Na úrodě se projevilo zejména extrémní střídání počasí.  celý článek

Bezpečný tatarák jako lahůdka bez desítek zbytečných dochucovadel

23.8.2013  0:00
Tataráky, jak je známe z českých hospod, jsou podle šéfkuchaře Miroslava Kuchaře parodií. Ohromné množství dochucovadel naprosto přebije chuť nejjemnějšího masa, jaké můžete na hovězím najít.  celý článek

Absolutním vítězem soutěže S.Pellegrino se stala restaurace Le terroir

25.7.2013  0:00
Soutěž restaurací je českou odnoží mezinárodní ročenky The World 50 Restaurants. Soutěží se v několika kategoriích, například Česká kuchyně, Evropská kuchyně či Fine Dining.  celý článek

Sladké hříchy v českých kuchyních. Podívejte se, co zavinily babičky

22.6.2013  1:00
Ze sladkých hříchů mívá potěšení celá rodina. A že se jich v domácnostech čtenářů iDNES.cz našlo! Do jedné kuchyně přibude i parní trouba AEG za 35 tisíc, hlavní cena v naší soutěži. Třeba...  celý článek

Na Špilberku se sešli gurmáni. Mlsali ústřice, humry i sarančata

11.5.2013  15:03
Nejlepší kuchařští mistři zahájili v pátek dlouho očekávaný druhý ročník festivalu skvělého jídla – Špilberk Food festival. Na nádvořích a terasách královského hradu ukázali své umění přímo pod...  celý článek

Na Apetit festivalu bude vařit i držitel michelinské hvězdy Sahajdák

10.5.2013  20:12
Od kuchaře, který získal michelinskou hvězdu, tedy nejprestižnější mezinárodní ocenění, se budou moci přiučit návštěvníci plzeňského Apetit festivalu. Svoji kulinářskou show totiž předvede i...  celý článek

Divila jsem se, proč po tátovi chtěli autogram, říká dcera Ivana Lendla

22.4.2013  4:51
Ve dvanácti se divila, proč po jejím tátovi chtějí lidé na ulici podpis. Brzy však zjistila, že patří k žijícím legendám světového tenisu. A skoro ve všem je Marika Lendlová po tátovi, jen hraní...  celý článek

Veďte děti k lásce k jídlu odmala. Nebo je aspoň vezměte na gastrovýlet

12.4.2013  1:00
Na tento víkend a další týden už meteorologové konečně slibují hezké počasí, tak je tu ideální příležitost vyrazit na výlet s přívlastkem gastronomický. Milovníci sladkostí, másla, biopotravin i...  celý článek

Svátky jara lákají na nadívané křepelky, archivní vína i trhy

29.3.2013  1:00
I za sychravého počasí si můžete užít příjemné svátky jara, zejména za pomoci teplých nápojů a výživných regionálních specialit. A kdo si potrpí spíš na alkohol a vydá se na gastrovýlet pěšky,...  celý článek

Velikonoční beránek třikrát jinak: cuketový, makový i s uzeným masem

28.3.2013  1:00
Bez upečeného voňavého beránka by české Velikonoce ani nebyly Velikonocemi. Každá rodina má na tuto sváteční dobrotu svůj vlastní recept, ale nejčastěji se připravuje z piškotového těsta. Zkuste...  celý článek

Gastrotipy: víno, pivo, zabijačka i voňavý příslib Velikonoc

15.3.2013  1:00
Jaro už se blíží, i když zatím velmi opatrně. Kdo se na něj těší, může ho zatím ochutnat v tekuté, pečené, vařené, sladké i slané formě. Třeba na staročeském jarmarku v Toulcově dvoře v Praze,...  celý článek

Babica o výrocích Zdeňka Pohlreicha: Mám dost gastronomické inkvizice

13.3.2013  12:43
Známý kuchař Jiří Babica teď vaří i v rádiu. Jako host Dámského klubu na Frekvenci 1 si vzal na paškál vyjádření Zdeňka Pohlreicha, který v rozhovoru pro iDNES.cz zatratil klasiku české kuchyně...  celý článek

Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař

5.3.2013  1:00
Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních potravin. Když to všechno zamícháte, přiklopíte pokličkou a dáte vařit, máte šanci zařadit se mezi...  celý článek

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

16.2.2013  0:11
Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo vepřové panenky, ale kolem méně obvyklých kousků chodíme v řeznictví obloukem. Nebojte se...  celý článek

Tipy na víkend: Valentýnský pivní masakr, vinné sklípky i zabijačka

15.2.2013  2:27
Období českého tradičního masopustu nám sice trochu narušily importované romantické oslavy svatého Valentýna, ale když si dáte záležet, je možné tyto zdánlivě nespojitelné aktivity skloubit....  celý článek

Školní jídelna a blafy? Kdepak, inspirujte se tam, kde UHO nevaří

13.2.2013  14:36
Žádná "univerzální hnědá omáčka" s kolínky. Ve škole si děti mohou také pochutnat, což dokládají i výsledky soutěže O nejlepší školní oběd 2012. Z deseti finalistů nejvíc bodovaly kuchařky ze...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.