Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Co jsme nachystaly na Jarmark? Makové koláčky, šátečky i muffiny

28.4.2018  0:00
Už tradičně můžete na dnešním jubilejním dvacátém Jarmarku v pražských Holešovicích ochutnat dobroty, které připravily redaktorky OnaDnes.cz, a přitom přispět na dobrou věc. Najdete je jako vždy... 

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

21.4.2018  0:00
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a připravte rodině k obědu nebo k večeři báječnou chřestovou specialitu. Není to žádná věda a... 

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

3.4.2018  10:00
I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli buď cestou, nebo hned na prahu, a hromadu vajíček uvařených natvrdo nechali v košíku. Co s nimi?... 

Beránek jako symbol Velikonoc. Kde se vzal a jakého letos upéct?

30.3.2018  0:00
Na Hod boží by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Beránek. Recept na tuto tradiční velikonoční dobrotu se dědí v rodinách po generace. Ať už ten váš bude třený, čokoládový, tvarohový,... 

S přítelem jsme si tak nějak zbyli, říká Martina Pártlová

6.3.2018  0:02
Zpěvačka a členka vtipné trojice 3v1 Martina Pártlová (38) už není sama. Po letech singl života její srdce patří muži, který na ni čekal osm let. Jméno partnera sice neprozradila, ale s plány do... 

VIDEORECEPT: Ďábelská topinka se strouhaným parmazánem

3.3.2018  0:19
Někdy nemáte chuť na „velké“ jídlo, ale dali byste si něco malého k pivu, vínu nebo televizi. V takové chvíli přijde vhod pikantní masová směs na dozlatova opečeném chlebu potřeném voňavým... 

VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice

24.2.2018  0:00
I přes všechny módní směry v gastronomii, klasické české omáčky, jaké vařily už naše babičky, se stále drží na vrcholku pomyslné hitparády jídel, na něž nedáme dopustit. Patří mezi ně i sonáta... 

VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky

17.2.2018  0:07
Hledáte dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí, uspokojí vaše chuťové buňky a spolu s krajícem chleba skvěle zastane svačinu, oběd nebo večeři? Vyzkoušejte gulášovou polévku, která spolu s... 

Žába v díře, pivní škvarky a další speciality ze zlatého moku

3.2.2018  0:00
Orosený půllitr, nádherná zlatavá barva, nadýchaná čepice z pěny... Umíte si představit něco lahodnějšího než sklenici čerstvě natočeného piva? Kromě pití ale můžete nejpopulárnější nápoj Čechů... 

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

26.1.2018  0:00
Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst, prostřednictvím tučných a pramálo dietních dobrot si jej užívají lidé napříč Českou republikou. Letos... 

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

17.1.2018  0:00
Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu oceňovat pokrmy, které vařily babičky, ale my jsme na ně pozapomněli pod náporem... 

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

30.12.2017  0:00
Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než klasickými chlebíčky se salátem a šunkou. Tyhle skvělé pomazánky jsou snadné a rychle hotové, stačí... 

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19.12.2017  0:00
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých domácností. Co letos zkusit něco jiného? Třeba menu, jehož hlavním chodem je grilovaná norská... 

Ve 24 letech oceněným šéfkuchařem. Při vaření se vrací do dětství

17.12.2017  16:24
Šéfkuchař brněnského Pavillonu Ondřej Dulanský se nebojí kombinovat netradiční chutě a suroviny. I díky němu se podnik ve 12. ročníku prestižní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant umístil na... 

Pět nejlepších rodinných receptů na vánoční cukroví podle redakce

9.12.2017  0:00
Každý z nás má Vánoce spojené s chutí toho pravého domácího cukroví, které s láskou pekla maminka nebo babička. Recept na ty nejlepší vanilkové rohlíčky nebo perníčky je tím pravým rodinným... 

Báječné ořechové dezerty jako dělané pro pošmourné podzimní dny

18.11.2017  0:00
Sice už se za obzorem rýsují nejpřetláskanější svátky roku, ale přinejmenším o víkendu bychom se sladkého neměli zříkat. Už proto, že lezavé listopadové počasí moc útěchy nepřináší, a tak je... 

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

11.11.2017  0:00
Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic našeho národního gastronomického pokladu. Jejich společným jmenovatelem je... 

Domácí rohlíky krok za krokem. Ve vašem provedení to může být pochoutka

7.11.2017  0:00
V pekařské terminologii je to úplně obyčejné a takzvané běžné pečivo. V české kulinární duši je ovšem běžné pečivo zapsáno hodně hluboko. Ať už se nám to líbí, nebo ne, i ty nejobyčejnější... 

Z české kuchyně: Máte dostatečně hbitý prst?

6.11.2017  16:45
Preferujete jednoduché hry? U hry Finger Road se nemusíte učit žádné složité ovládání. Jediné, co bude třeba, je jeden prst a trocha trpělivosti, říká její autor Vojtěch Řeřábek.  

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4.11.2017  0:05
Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše chutnají i ostatním. A tak se před čtyřmi lety postavili na vlastní nohy a... 

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17.10.2017  0:00
Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný samotnými politiky. V poslední době však... 

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14.10.2017  0:00
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala celer. Zlom nastal v pubertě, kdy... 

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7.10.2017  0:00
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už použijete jablka, švestky nebo... 

Richard Müller: K otci mám silnější vztah, než když žil, což je smutné

29.9.2017  0:02
Někteří ho už odepisovali, ale zpěvák Richard Müller (56) o sobě dává opět vědět. Vydal desku 55, připravuje podzimní turné Ona a On s Adelou Vinczeovou. V rozhovoru pro týdeník Téma zavzpomínal... 

Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

16.9.2017  0:01
Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše babičky, které připravovaly ty... 

Markéta Hrubešová: Od herectví odpočívám při vaření a naopak

12.9.2017  0:02
Herečka Markéta Hrubešová (45) si život bez dobrého jídla nedokáže představit. Ráda vaří doma i na festivalech pro lidi. “Vaření mi pomáhá zbavit se stresu z práce,” řekla v rozhovoru pro... 

Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

15.8.2017  0:00
Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno spotřebovat rovnou, a tak je tady... 

Češka učí na internetu Američany svíčkovou, vnitřnosti by si však nedali

5.8.2017  10:12
Svíčková na smetaně či ovocné knedlíky. To rozhodně nejsou jídla, která si spojíte se slunnou americkou Kalifornií. Právě taková tam ale vaří brněnská rodačka Kristýna Montano, a dokonce učí... 

Prázdniny jako u babičky: meruňkové knedlíky, borůvkový koláč a spol.

29.7.2017  0:00
Léto je nejen čas exotických chutí, ale také vzpomínání. Pamatujete, jak jste si o prázdninách u babičky užívali sladkých dobrot? Mezi naše favority patří ovocné knedlíky, drobenkový koláč a... 

Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

8.7.2017  0:07
Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než v předchozím roce. Pokud se vám ho... 

Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

17.5.2017  0:00
Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám, že všechno smaží ve fritézách, ve... 

VIDEO: Když je jídlo málem za trest. Praha hostila Blaf food festival

1.4.2017  18:17
Pořádně prověřit své žaludky i celkovou gurmánskou otrlost se rozhodli v sobotu účastníci prvního ročníku pražského Blaf Food Festu v areálu Plechárny na Černém Mostě. K ochutnání i vidění tady... 

Zeman má v hotelu patro s kuřáckým pokojem, dostává českou kuchyni

21.3.2017  11:52
Běžná česká kuchyně a vyhrazené téměř celé nejvyšší patro. Takové zázemí má prezident Miloš Zeman a jeho tým k dipozici do středy v hotelu NH Collection Olomouc Congress. Podle jeho ředitele... 

Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

15.3.2017  0:00
Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil tradiční českou kuchyni... 

Je to manželka, ne uklízečka, umravnil podnikatele až partner z Výměny

9.3.2017  0:10
Nebýt podnikatele Václava z Polep u Kolína, byla by Výměna jeho manželky Báry za Danku z Prahy docela idylka. Jenže Vašek sice umí vydělat peníze ve své firmě, postavit a moderně zařídit... 

Z české kuchyně: V Square Jump City musíte správně reagovat na barvy

28.2.2017  10:07
Square Jump City je na první pohled klasická skákačka. Zajímavá je ovšem v tom, že hráč musí správně měnit barvy svého hrdiny, aby korespondovala s barvou plošinky, na kterou dopadá.  




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.