Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky

Česká kuchyně nabízí klasické recepty pro všechny kuchařky, které mají rády klasická česká jídla. Česká kuchyně je tradiční a nelze ji ničím nahradit. Staňte se pravou šéfkuchařkou.

Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso

9. března 2024

Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...

O českých hospodách i generačních rozdílech. S gastronautkou nejen o jídle

2. března 2024

Premium Jídlo je jejím osudem. Provázelo ji jak studiem na vysoké škole zemědělské, tak je s ní při tvorbě...

Na ovar, roládu či řízky. Jak kupovat vepřové maso a co z něj připravit

24. února 2024

Seriál Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro...

Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit

17. února 2024

Seriál Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso...

Chutný dar bohů i potravina vyvolávající fóbie. Pět zajímavostí o sýrech

3. února 2024

Asi jen málokdo si občas nepochutná na kvalitním sýru. Nejenže se jedná o zdravou potravinu plnou...

Symbol lásky a štěstí i ochrana před zlými duchy. Koláče musí každý milovat

27. ledna 2024

Právě teď v období masopustního veselí jsou kynuté koláče jednou z možností, jak se můžou hospodyně...

Bojujte s nemocemi s vařečkou v ruce. Pomůže nenápadná superpotravina česnek

20. ledna 2024

Nejen kuchaři a kuchařky, ale ani přírodní medicína nedá dopustit na česnek. Obsahuje totiž víc než...

Kdo správně snídá, snadněji hubne. Začněte den chytře, vyváženě a zábavně

6. ledna 2024

Začínáte svůj den pořádnou porcí dobrého jídla, nebo do sebe po probuzení ve spěchu nalijete kávu a...

Chlebíčky, jednohubky i pomazánky. Silvestrovské pohoštění ve velkém stylu

29. prosince 2023

Letos vychází silvestrovská oslava na neděli, tak se nikdo nemůže vymlouvat, že neměl dost času na...

Napečeno a už snědeno? Zachrání to cukroví na poslední chvíli podle redakce

21. prosince 2023

Ať už patříte k těm, kdo pečou cukroví od začátku adventu (a teď plechovky s dobrotami zoufale...

Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít

16. prosince 2023

Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...

Co chybí v českých kuchyních? Hlavně čas, říká cukrářka Mirka van Gils Slavíková

15. prosince 2023

Mirka Van Gils Slavíková (62) se v rozhovoru pro iDNES.cz rozpovídala o Vánocích, pečení i vaření....

Advent s vůní medu a koření. Upečte si letos ty nejlepší vánoční perníčky

2. prosince 2023

V mnoha rodinách se pečou perníčky především kvůli dětem, které se vyžívají ve vykrajování...

Jste tým linecké, nebo vanilkové rohlíčky? Hlasujte o nejoblíbenější cukroví

25. listopadu 2023

Neumíte si své Vánoce představit bez vanilkových rohlíčků, pracen, lineckého nebo třeba vosích...

Maximálně čtyři druhy! Manuál, se kterým letos zvládnete cukroví bez stresu

18. listopadu 2023

Také si rok co rok říkáte, že letos upečete maximálně linecké, kokosky, rohlíčky a perníčky? Jenže...

Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?

9. listopadu 2023

Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...

Sladká oslava státního svátku. Hlasujte v anketě o nejoblíbenější zákusek

28. října 2023

Den vzniku Československa je státní svátek, který si každý z nás oslaví po svém. Někdo návštěvou...

V jedné ruce sklenka, v druhé štětec. Tipy a inspirace pro dokonalý večírek

21. října 2023

Vzpomínáte na teplé večery, kdy jste si s přáteli užívali letní party pod hvězdnou oblohou? Teď už...

Cizincům Česko chutná, ale diví se, že se tu pije dopoledne, říkají průvodci

15. října 2023

Řídí se sloganem, že láska prochází žaludkem, a tak se rozhodli nabídnout poznávání české kultury...

Svatba za všechny peníze. Jen hostina vás bude stát nejméně dva platy

7. října 2023

Sňatek není zadarmo. A svatební hostina bývá nejdražší položkou v rozpočtu. Stejně jako za...

Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem

23. září 2023

Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se...

Svačiny do školy, které budou vaše děti bavit. Omezte cukr, zapojte fantazii

16. září 2023

Už jsou tu zase ty dny, kdy si rodiče lámou hlavu, co zabalit dětem do školy na svačinu, aby si...

Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku

9. září 2023

Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...

Skvělá chuť, zábava i menší ekologická stopa. Domácí zmrzlina patří k létu

19. srpna 2023

Jak se nejlépe zchladit v horkém létě? Přece lahodnou zmrzlinou. K dostání je sice množství...

Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování

29. července 2023

Léto je nejen časem dovolených, ale také dobou, kdy na zahrádkách a v sadech dozrává ovoce a...

V létě vsaďte na bylinky, ovoce a zeleninu. Alkoholu a kávě řekněte ne

30. června 2023

Jak jíst v horkých dnech? Rozhodně neplatí, že do vedra je jen meloun a v deštivém dnu přijde k...

Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák

20. května 2023

O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...

Budoucnost patří lupení a odpovědnosti. Chytrý manuál pro vegany i masožravce

7. května 2023

„Copak jsem králík, abych žral lupení?“ Bývaly doby, kdy touto děsně vtipnou frází reagovali...

Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity

29. dubna 2023

A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...

Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život

15. dubna 2023

Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...

Mazanec je symbolem Velikonoc. Upečte si ho podle receptu našich babiček

8. dubna 2023

Mazance se vždy těšily velké úctě, protože na sobě nesou posvátné znamení kříže a mají zvláštní...

Vzpomínka na zradu i symbol odpuštění. Kdy je ten správný čas péct jidáše

2. dubna 2023  13:25

Podle tradice se připravují na Škaredou středu a podávají na Zelený čtvrtek, nadýchané jidáše si...

Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře

25. března 2023

Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

18. února 2023

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají...

Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu

4. února 2023

Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno...

Sladká, slaná, bohatá i dietní. Den, který začne snídaní, se vždycky povede

28. ledna 2023

Pokud patříte k lidem, kteří startují ráno maximálně šálkem černého kafe a tvrdí, že po ránu prostě...

Poradny