Česká kuchyně - recepty nejen pro kuchařky
Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso
Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...
O českých hospodách i generačních rozdílech. S gastronautkou nejen o jídle
Premium Jídlo je jejím osudem. Provázelo ji jak studiem na vysoké škole zemědělské, tak je s ní při tvorbě...
Na ovar, roládu či řízky. Jak kupovat vepřové maso a co z něj připravit
Seriál Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro...
Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit
Seriál Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso...
Chutný dar bohů i potravina vyvolávající fóbie. Pět zajímavostí o sýrech
Asi jen málokdo si občas nepochutná na kvalitním sýru. Nejenže se jedná o zdravou potravinu plnou...
Symbol lásky a štěstí i ochrana před zlými duchy. Koláče musí každý milovat
Právě teď v období masopustního veselí jsou kynuté koláče jednou z možností, jak se můžou hospodyně...
Bojujte s nemocemi s vařečkou v ruce. Pomůže nenápadná superpotravina česnek
Nejen kuchaři a kuchařky, ale ani přírodní medicína nedá dopustit na česnek. Obsahuje totiž víc než...
Kdo správně snídá, snadněji hubne. Začněte den chytře, vyváženě a zábavně
Začínáte svůj den pořádnou porcí dobrého jídla, nebo do sebe po probuzení ve spěchu nalijete kávu a...
Chlebíčky, jednohubky i pomazánky. Silvestrovské pohoštění ve velkém stylu
Letos vychází silvestrovská oslava na neděli, tak se nikdo nemůže vymlouvat, že neměl dost času na...
Napečeno a už snědeno? Zachrání to cukroví na poslední chvíli podle redakce
Ať už patříte k těm, kdo pečou cukroví od začátku adventu (a teď plechovky s dobrotami zoufale...
Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít
Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...
Co chybí v českých kuchyních? Hlavně čas, říká cukrářka Mirka van Gils Slavíková
Mirka Van Gils Slavíková (62) se v rozhovoru pro iDNES.cz rozpovídala o Vánocích, pečení i vaření....
Advent s vůní medu a koření. Upečte si letos ty nejlepší vánoční perníčky
V mnoha rodinách se pečou perníčky především kvůli dětem, které se vyžívají ve vykrajování...
Jste tým linecké, nebo vanilkové rohlíčky? Hlasujte o nejoblíbenější cukroví
Neumíte si své Vánoce představit bez vanilkových rohlíčků, pracen, lineckého nebo třeba vosích...
Maximálně čtyři druhy! Manuál, se kterým letos zvládnete cukroví bez stresu
Také si rok co rok říkáte, že letos upečete maximálně linecké, kokosky, rohlíčky a perníčky? Jenže...
Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?
Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...
Sladká oslava státního svátku. Hlasujte v anketě o nejoblíbenější zákusek
Den vzniku Československa je státní svátek, který si každý z nás oslaví po svém. Někdo návštěvou...
V jedné ruce sklenka, v druhé štětec. Tipy a inspirace pro dokonalý večírek
Vzpomínáte na teplé večery, kdy jste si s přáteli užívali letní party pod hvězdnou oblohou? Teď už...
Cizincům Česko chutná, ale diví se, že se tu pije dopoledne, říkají průvodci
Řídí se sloganem, že láska prochází žaludkem, a tak se rozhodli nabídnout poznávání české kultury...
Svatba za všechny peníze. Jen hostina vás bude stát nejméně dva platy
Sňatek není zadarmo. A svatební hostina bývá nejdražší položkou v rozpočtu. Stejně jako za...
Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem
Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se...
Svačiny do školy, které budou vaše děti bavit. Omezte cukr, zapojte fantazii
Už jsou tu zase ty dny, kdy si rodiče lámou hlavu, co zabalit dětem do školy na svačinu, aby si...
Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku
Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...
Skvělá chuť, zábava i menší ekologická stopa. Domácí zmrzlina patří k létu
Jak se nejlépe zchladit v horkém létě? Přece lahodnou zmrzlinou. K dostání je sice množství...
Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování
Léto je nejen časem dovolených, ale také dobou, kdy na zahrádkách a v sadech dozrává ovoce a...
V létě vsaďte na bylinky, ovoce a zeleninu. Alkoholu a kávě řekněte ne
Jak jíst v horkých dnech? Rozhodně neplatí, že do vedra je jen meloun a v deštivém dnu přijde k...
Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák
O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...
Budoucnost patří lupení a odpovědnosti. Chytrý manuál pro vegany i masožravce
„Copak jsem králík, abych žral lupení?“ Bývaly doby, kdy touto děsně vtipnou frází reagovali...
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity
A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...
Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život
Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...
Mazanec je symbolem Velikonoc. Upečte si ho podle receptu našich babiček
Mazance se vždy těšily velké úctě, protože na sobě nesou posvátné znamení kříže a mají zvláštní...
Vzpomínka na zradu i symbol odpuštění. Kdy je ten správný čas péct jidáše
Podle tradice se připravují na Škaredou středu a podávají na Zelený čtvrtek, nadýchané jidáše si...
Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře
Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...
Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku
Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají...
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno...
Sladká, slaná, bohatá i dietní. Den, který začne snídaní, se vždycky povede
Pokud patříte k lidem, kteří startují ráno maximálně šálkem černého kafe a tvrdí, že po ránu prostě...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny