Velké dávky polyfenolů podle francouzských vědců mohou skutečně udržet rakovinné bujení na uzdě. A nejvíce těchto látek může lidské tělo získat z červeného vína a zeleného čaje. Mnohonásobně více než ze všech známých druhů ovoce a zeleniny, v nichž se polyfenoly také vyskytují. O těchto závěrech Francouzi informovali v listopadovém vydání odborného časopisu FASEB (Federace amerických společností pro experimentální biologii).
Již velmi malé dávky polyfenolů mají příznivý vliv na srdce a cévy. Potřebné množství těchto látek lze tělu dodat vypitím dvou decilitrů červeného vína denně. Dostatek ho do těla přijímají také lidé, kteří se stravují tzv. „středomořsky“, tedy pojídají denně dostatek ovoce a zeleniny. Velké množství polyfenolů obsahuje také zelený čaj, který je v tomto ohledu srovnatelný právě s červeným vínem a předčí veškeré známé druhy ovoce a zeleniny.