Doba přípravy: 20 min.
Množství: 6 porcí
- 10 pomerančů
- 6 mučenek
- kostky ledu k podávání
- Campari
1. Kůru ze dvou pomerančů jemně nastrouháme do velkého džbánu.
2. Přes hrubší sítko nebo cedník s menšími oky do něj vymačkáme šťávu ze všech pomerančů.
3. Mučenky překrojíme napůl a lžičkou vydlabeme dřeň i se semínky do sítka nebo cedníku. Obrácenou lžící je rozetřeme, abychom vymačkali co nejvíce sladké šťávy, zbytky v cedníku vyhodíme.
4. Sklenky naplníme větším množstvím ledu a rozlijeme do nich šťávu. Přidáme trochu Campari a necháme efektně stéct do šťávy.
Tip:
Místo Campari můžeme použít jakýkoli jiný oblíbený alkohol.