Doporučujeme

Čtenářský recept: Caesar salát podle Jamie Olivera

  • 0

Doba přípravy: 1 hodina
Množství:
4 porce

  • 1 celé kuře - z toho použijeme na salát prsa a stehna, ostatní necháme na polévku
  • 1 bagetu Rustica
  • olivový olej
  • Podravka sůl
  • 3 stroužky česneku - prolisované
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • citronová šťáva
  • tatarská nebo křenová omáčka
  • jogurt bílý
  • 1 ledový salát a rajčata na ozdobu
  • 100 g parmazánu

1. Na plech dáme asi 5 lžic oleje, na to natrháme bagetu, přidáme kuřecí prsa a stehna potřená čenekem a posolíme Podravkou, maso pokapeme olejem. Dáme péci na 200° Celsia dozlatova.

2. Natrháme omyté listy ledového salátu a uděláme si zálivku z oleje - 3 díly, citronové šťávy - 1 díl a 2 lžiček hořčice - vše protřepeme ve sklenici. nalijeme na salát a promícháme rukou, pak rozdělíme na talíře. přidáme kousky upečeného masa a polijeme tatarskou omáčkou s jogurtem.

3. Na závěr posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme rajčetem.

Tip: K tomuto pokrmu se hodí bílé vychlazené víno, např. Rulandské šedé.


  • Vybrali jsme pro Vás