Doporučujeme

Čökoládové brownies

Čökoládové brownies | foto: Archiv Terezy Mrowiecovépro iDNES.cz

Čtenářský recept: Brownies black and white

  • 0

Množství: 20 kousků

  • 400 g hořké čokolády (kvalitní, nejlépe se 70 % obsah kakaa)
  • 200 g másla (opět kvalitní; určitě se vyhněte ztuženým pokrmovým tukům)
  • 10 g mleté kávy Espresso
  • 200 g cukru moučky
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 75 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 100 g bílé čokolády

1. Nasekáme hořkou čokoládu a rozpustíme ji s máslem v horké vodní lázni. Uvaříme 50 ml silné kávy a necháme vychladnout. 200 g prosátého moučkového cukru, sůl a vejce ušleháme do krémova. Přidáme rozehřátou čokoládu a espresso.

2. Smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a jemně promícháme s připravenou směsí. Bílou čokoládu na hrubo nasekáme a vmícháme do těsta. Formu vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto.

3. Pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě při 180°C, dokud není povrch křupavý, ale těsto uvnitř je ještě měkké. Necháme vychladnout ve formě, pak nakrájíme na kostky.

Poznámka: Kdo by odolal? K přípravě brownies použijte kvalitní čokoládu. Odměnou vám bude moučník hutné čokoládové chuti.


  • Vybrali jsme pro Vás