Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nakrájíme na plátky. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nasekáme najemno. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme, rozškvaříme a dorůžova na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Zapékací misku vymastíme tukem a na dno narovnáme první vrstvu brabor. Osolíme, posypeme nasekanými vejci, nastrouhaným sýrem a pokapeme tukem s cibulkou. Tento postup opakujeme až do spotřebování všech surovin, poslední vrstvou však musí být brambory. Misku naplněnou směsí vložíme do předehřáté trouby a deset minut zapékáme. pak brambory zalijeme osoleným mlékem a 2 rozkvedlanými vejci a necháme zapéci dorůžova. Během zapékání povrch pokapeme rozehřátým tukem. Před podáváním posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.
Vhodným doplňkem je zeleninový salát.
(100 a 1 pokrmů z vajec)
- úterý 12. ledna 1999