Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Brambory zapečené s vejci a sýrem

aktualizováno 
- 1 kg brambor, 6 vajec, 5 lžic strouhaného sýra, 50 g slaniny, 1 cibule, 1/4 l mléka, sůl, rostlinný tuk na vymazání zapékací mistky a na omaštění

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nakrájíme na plátky. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nasekáme najemno. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme, rozškvaříme a dorůžova na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Zapékací misku vymastíme tukem a na dno narovnáme první vrstvu brabor. Osolíme, posypeme nasekanými vejci, nastrouhaným sýrem a pokapeme tukem s cibulkou. Tento postup opakujeme až do spotřebování všech surovin, poslední vrstvou však musí být brambory. Misku naplněnou směsí vložíme do předehřáté trouby a deset minut zapékáme. pak brambory zalijeme osoleným mlékem a 2 rozkvedlanými vejci a necháme zapéci dorůžova. Během zapékání povrch pokapeme rozehřátým tukem. Před podáváním posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.
Vhodným doplňkem je zeleninový salát.
(100 a 1 pokrmů z vajec)

Autor:



Nejčtenější

Soutěž Léto v plavkách má vítěze druhého kola

Slapy

Plavky jsou pro nás nepostradatelnou součástí léta. Na pláži u moře, u rybníka i na koupališti, ale i při opalování na...

Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?

Hot Dog

Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě. Podobně jako jeho...



K životu nepotřebujete spoustu oblečení, říká Kamila Boudová

Kamila Boudová, módní designérka

Vždycky ji zajímala móda. Kamila Boudová vystudovala oděvní design, pak působila v zahraničních firmách, pro které šili...

Dagmar Pecková: Lidé mi chyby odpouštěli, ale já si kopala hrob

Operní pěvkyně Dagmar Pecková

Stála na slavných světových operních a koncertních scénách, zpívala pod vedením známých dirigentských osobností, ale...

Vendula se těšila na nový účes. Proměna byla tak radikální, že se nepoznala

Proměna Venduly byla velmi razantní. Sama sebe v první chvíli vůbec nepoznala.

Od střední školy Vendula nezměnila účes. Ve svých šestadvaceti letech se rozhodla pro změnu, a proto se vydala do...

Další z rubriky

Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat

Polévka gazpacho

Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli na dovolenou. Jenže s...

Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?

Hot Dog

Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě. Podobně jako jeho...

Čtyři jednoduché a báječné letní dezerty nejen pro milovníky jahod

Chia pudink s jahodami

Snad žádné jiné ovoce v nás neprobouzí tolik emocí jako šťavnaté jahody. Jsou symbolem léta, vzpomínkou na prázdniny u...

Vzpomínáme: Kdo nechal sestru jíst mouchy a kdo chutnal žížaly?
Vzpomínáme: Kdo nechal sestru jíst mouchy a kdo chutnal žížaly?

Když jsem u nás v kanceláři řekla, že chystám článek o příhodách z dětství, spustila se lavina vzpomínání. Redakce se smíchem rázem otřásala v základech. Jedna si ostříhala řasy, druhá si touhu po papouškovi splnila v bažantnici, třetí nutila mladší sestru jíst mrtvé mouchy… a to není zdaleka všechno!



Najdete na iDNES.cz