Doporučujeme

Brambory pečené v soli

Brambory pečené v soli | foto: Apetit

Brambory pečené v soli

  • 3
Ať už si je dáte jako přílohu ke grilovanému masu nebo jako hlavní chod, budou vám zaručeně chutnat.

NA 7 PORCE

Příprava: 90 minut

* 2 oloupané, překrojené stroužky česneku
* olej na vymazání formy a trochu na zakapání brambor
* 2 lžíce jehliček rozmarýnu
* 1,5 kg malých brambor, neloupaných, ale pečlivě omytých a osušených
* 3/4 kg hrubé mořské soli
* 30 g hladké mouky
* 200 ml zakysané smetany

1. Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Kulatou formu o průměru 30 cm vytřete česnekem a potřete olejem. (Formu můžete ještě vyložit pečicím papírem, pak znovu potřít olejem a posypat česnekem.) Na dno formy nasypte byliny a na ně naklaďte hustě vedle sebe brambory.

2. V míse promíchejte sůl a mouku, pomalu přilévejte asi 120 ml vody, aby vznikla hladká směs. Nalijte ji na brambory ve formě a hlavně mezi ně.

3. Pečte na střední příčce trouby. Formu vyjměte a nechte pět minut vychladnout; vyklopte brambory na velký talíř a vyloupejte je ze slaného obalu. Podávejte se zakysanou smetanou, zakápnuté trochou oleje.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Dvakrát pečené plněné sladké brambory
Dvakrát pečené plněné sladké brambory
Kořeněné nové brambory s kuřetem
Kořeněné nové brambory s kuřetem
Zapečené brambory s lososem
Zapečené brambory s lososem


  • Vybrali jsme pro Vás