Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z brambor

recepty z brambor, vaříme z brambor, bramborové těsto

„UHO“ v pražských školních jídelnách skončí. Magistrát chce změnu

7.3.2015  15:30
Dětmi nenáviděná omáčka zvaná „UHO“ zmizí z pražských školních jídelen. Magistrát se rozhodl pro změnu, jejíž součástí je i to, že začne přesvědčovat kuchaře, aby se naučili lépe vařit. Vybraný...  celý článek

VIDEO: Řidič vjel pod stojící kamion, zezadu ho „slisoval“ druhý

4.3.2015  10:47
O štěstí může navzdory svému zranění vyprávět řidič, který ve středu ráno havaroval na sjezdu z Pražského okruhu na dálnici D1 u Říčan. S osobním autem vjel pod stojící kamion, vzápětí jeho vůz...  celý článek

Nový britský hit: papiňák do mikrovlnky uvaří dvacetkrát rychleji

23.2.2015  0:00
V Británii se začal prodávat hrnec, který spojuje rychlost vaření v tlakovém hrnci s úsporou času při použití mikrovln. Brambory uvaří za pět minut, mražený hrášek za dvě.  celý článek

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

12.2.2015  0:00
Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje...  celý článek

Kachní salát a jehněčí kotletky v teriyaki omáčce si můžete připravit i doma

8.2.2015  0:04
Omáčky jsou lahodnou součástí asijské kuchyně, mezi oblíbené patří teriyaki i ponzu. Šéfkuchaři vám prozradí, jak si je připravit od základu sami doma.   celý článek

Zdravé rybí recepty, co budete mít do třiceti minut na stole

1.2.2015  1:50
Na jídlo máme vysoké požadavky - mělo by být zdravé, zároveň syté a chutné, navíc by jeho příprava neměla trvat příliš dlouho. Inspirujte se třemi recepty šéfkuchařů rybích restaurací Nordsee,...  celý článek

Zemědělci stárnou, pro mladé není „hnojárna“ zajímavá a sexy

8.1.2015  10:41
Brambory a traktor mezi teenagery v Královéhradeckém kraji moc nefrčí. Zemědělské obory na školách je netáhnou. Zemědělským podnikům tak stárnou zaměstnanci a nemá je kdo nahradit. Zvrátit tento...  celý článek

Ve Venezuele došly restauracím McDonald’s hranolky. Nahrazují je salátem

7.1.2015  9:09
Strávníci ve stovce venezuelských restaurací amerického řetězce s rychlým občerstvením McDonald’s truchlí nad zmizením jedné ze základních položek jídelníčku z nabídky: smažených hranolek. Proč...  celý článek

Deset superpotravin, díky kterým tělu dodáte vše potřebné

5.1.2015  0:05
Superpotraviny tvoří běžnou součást našeho jídelníčku, a přitom jsou účinnější než řada výživových doplňků z lékárny. Jejich síla tkví v tom, že jsou v nich namixované nejen vitaminy či stopové...  celý článek

Keňa vyhlásila válku transformátorům, krade se z nich olej na smažení

30.12.2014  21:01
Obyvatelé africké Keni se potýkají s výpadky proudu. Mohou za ně místní vandalové, kteří si v posledních letech oblíbili ničení elektrických transformátorů. Z přístrojů vytéká olej, který pak...  celý článek

Na Tchaj-wanu Vánoce neslaví, Australané grilují, v USA neřeší cukroví

24.12.2014  0:45
České Vánoce se neobejdou bez ozdobeného stromku, dárků, bramborového salátu, cukroví a kapra. Když nás ale osud zavane do jiného kouta zeměkoule, můžeme zjistit třeba i to, že naši...  celý článek

Bramborový salát může i pěkně křupat a ani chutí vás nezklame

22.12.2014  0:00
Tak jako Japonci milují cestování, přejímají rádi i jídla jiných, pro ně exotických, kuchyní a přizpůsobují si je obrazu svému. Bramborovému salátu to nijak zvlášť neublížilo, zřejmě toho snese...  celý článek

Salám v bramborovém salátu je gastroporno, říká šéfkuchař Jan Punčochář

21.12.2014  0:50
Bramborový salát je pro Čechy klasika, která na svátečním stole nemůže chybět. Každá rodina má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Ten svůj nám prozradil i špičkový kuchař Jan Punčochář...  celý článek

Nemáte rádi kapra? Nahraďte ho řízkem, pstruhem nebo třeba žralokem

18.12.2014  1:43
Skoro v každé rodině se najde někdo, pro koho není kapr zlatým hřebem, ale spíš noční můrou štědrovečerní večeře. Přinášíme vám tipy na náhradu tradičního kapra, ať už na to chcete jít...  celý článek

Sem plast, tam slupky od brambor. Příští rok se bude třídit ještě víc

17.12.2014  8:42
Zbytky jídel nebo odpad ze zahrádek mohou Jihomoravané svážet do sběrných dvorů, vyhazovat do speciálních hnědých kontejnerů nebo si pořídit vlastní kompostér. Možností, jak se vypořádat s...  celý článek

Nesolené, nekořeněné. Restaurace poslechly nařízení o alergenech

16.12.2014  14:10
„Kuřecí nesolené, nekořeněné prsíčko vařené v parní lázni, servírované s nesoleným a nemaštěným bramborem“. Ne, v brněnské restauraci Šelepka si nehrají na pohádku Sůl nad zlato, ve které král...  celý článek

Ohromte rodinu svatoštěpánskou kachnou na švestkách a získejte kuchařku

14.12.2014  3:06
V posledním díle letošního Herbáře čeká diváky České televize souboj kachen. Upečte si tu vítěznou svatoštěpánskou podle Lindy Rybové. Co se jí na svatého Štěpána a Nový rok u vás doma? Za svůj...  celý článek

Pohlreichův trénink na bramborový salát, to nejtěžší z vánočního vaření

14.12.2014  0:21
„V kuchyni je vždycky nejlepší, ať už vaříte, co vaříte, začínat těma nejtěžšíma věcma na začátku. Dokud máte energii a nemáte chuť s tím praštit,“ radí Zdeněk Pohlreich, když popisuje, jak...  celý článek

Vezu dceři zeleninu, obalamutil a okradl muž seniora. Hledá ho policie

13.12.2014  14:08
Na Mělnicku řádí podvodník, který zneužívá důvěřivost seniorů. Dvaaosmdesátiletého muže přesvědčil, že veze jeho dceři zeleninu a chtěl zaplatit i za vyzvednutí opravených hodinek. Dohromady...  celý článek

Nejpopulárnější sport v Česku je kolo. Na paty mu šlape běh

11.12.2014  12:00, aktualizováno  13:00
Prohlédněte si zajímavé grafy ankety o tom, které sporty, jako Češi, provozujeme nejraději. Na téměř 4,5 tisíce dotazovaných se ukázalo, že běh je čím dál tím více populární, ale kolo stále...  celý článek

Inflace v listopadu klesla, benzin a nafta zlevnily nejvíce za rok

9.12.2014  9:41
Listopadové předvánoční nákupy oproti loňsku zdražily o 0,6 procenta. Lidé si připlácejí zejména za potraviny, nealko, ale i za pojištění. Na druhou stranu ceny některého zboží oproti letošnímu...  celý článek

Čtenářský recept: Janssonovo pokušení

6.12.2014  0:16
Tento recept jsem si oblíbila ve Švédsku, kde se spolu s marinovaným lososem, masovými kuličkami, pečenými žebry nebo salátem z červené řepy (a mnoha dalších jídel, které mají v rodině v oblibě)...  celý článek

VIDEO: Konec nudy na talíři. Lyonské brambory jsou jednoduché a rychlé

30.11.2014  0:00
Možná to znáte. Pořád dokola doma opakujeme ty samé přílohy: Brambory vařené, kaše, rýže, těstoviny... Přitom jen tak mimochodem utrousí Zdeněk Pohlreich tip na přílohu, která se bude hodit ke...  celý článek

Brambory se prodávají naklíčené, nazelenalé a s hnilobou, ukázal test

25.11.2014  8:00
Zatímco chuťově nedopadly brambory z řetězců vůbec špatně, laboratorní metr už je přísnější. Prodávají se se spoustou různých vad, nejčastěji nazelenalé, nahnilé a s klíčky. Chuťový test MF DNES...  celý článek

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

15.11.2014  0:00
Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď vaří šéf!, když se mazlí s omáčkami. A nezapomene si ji pochválit slovy z titulku.  celý článek

Jihlavská radnice na svatomartinském trhu zakázala bramborové výrobky

30.10.2014  8:53
Netradiční opatření jihlavského magistrátu usměrňuje žadatele o stánkový prodej na Masarykově náměstí na svatého Martina, tedy 11. listopadu. V podmínkách radnice například stojí, že se nemohou...  celý článek

Potraviny se špatnou reputací, které si zaslouží druhou šanci

29.10.2014  4:00
Existují potraviny, které mají špatnou pověst a vysloužily si výstražnou nálepku potravin, kterým se máme vyhýbat. Obvykle proto, že jsou buď moc tučné, mají vysoký obsah sacharidů nebo prostě...  celý článek

Vyzkoušejte si multifunkční parní troubu. Vepřové upeče i s kůrkou

13.10.2014  1:00
Vaření v parní troubě je zdravé a uchová nám spoustu živin a vitaminů. Ale pro vepřovou s knedlíkem to není, ušklíbne se český strávník, který nedá dopustit na propečenou kůrčičku. Jenže i...  celý článek

Upečte si vepřové v krustě z hořčice a bylinek a vyhrajte kuchařku

12.10.2014  0:36
Vepřové Češi milují, proto ho nachystaly i Linda s Kateřinou v druhé řadě kuchařského Herbáře. Vyzkoušejte lahodné vepřové v krustě z bylinek a hořčice, určitě nebudete litovat. A pokud nám...  celý článek

VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

28.9.2014  0:00
Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina. Podívejte se, jak snadné může být krkonošské kyselo, kaše se sýrem a zeleninou nebo anglické fish...  celý článek

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20.9.2014  0:33
Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené recepty na oblíbená národní jídla. Pokud vás zajímá, jak chutnají přímo od Poláků, můžete se...  celý článek

Ceny v obchodech začaly v srpnu opět klesat. Kvůli potravinám

9.9.2014  9:22
Cenová hladina zboží v tuzemských obchodech opět začala v srpnu mírně klesat. Oproti červenci ceny spadly o 0,1 procenta. Může za to hlavně zlevnění potravin, nealka, alkoholu a tabáku. V...  celý článek

Odlehčete své večeře s mořskými rybami, bylinkami a tofu

6.9.2014  0:06
Šéfkuchař pražské restaurace La Strada Ristorante Jan Souček, patří mezi mladé mistry svého oboru snažící se posunout výše laťku české gastronomie. Vyzkoušejte si jeho recepty na lehké večeře,...  celý článek

Ženy by měly pít vodu jen ze skla, říká dietoložka anglických celebrit

1.9.2014  4:18
V patnácti se stala modelkou. Slovanské typy dívek byly po revoluci žádané a Gabriele Peacock z Pardubic začala úspěšná kariéra. V pětadvaceti však chtěla víc. Nastoupila na univerzitu v Londýně...  celý článek

Rady Zdeňka Pohlreicha: jak napravit katastrofy při vaření

31.8.2014  0:08
… a za stálého míchání lijeme do záchodu. Tuhle situaci nejspíš zažil každý, kdo se občas motá v kuchyni, a různé pohromy se nevyhýbají ani profesionálním kuchařům. Spoustu věcí však můžete při...  celý článek

Adresáta nenašlo čtvrt milionu dopisů. Na poště zůstal i uříznutý prst

25.8.2014  16:52
Na poštách v prvním pololetí zůstalo téměř čtvrt milionu nedoručitelných dopisů a pohledů a 4 tisíce balíků. V úložně skončily také dvě urny s popelem zemřelých, lidský prst či shnilé brambory....  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.