Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z brambor

recepty z brambor, vaříme z brambor, bramborové těsto

Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii

13.1.2018  0:00
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se běžkařskou stopou nebo třeba stavíte s dětmi sněhuláka. Jenže po tom všem pohybu na čerstvém vzduchu...  celý článek

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19.12.2017  0:00
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých domácností. Co letos zkusit něco jiného? Třeba menu, jehož hlavním chodem je grilovaná norská...  celý článek

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12.12.2017  0:00
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem a štrúdl nebo vánočka, kousek za našimi hranicemi se před vánoční nadílkou servíruje něco...  celý článek

Koupil si nový iPhone X, po rozbalení našel kopii s Androidem

8.12.2017  15:13
Snažit se ušetřit se ne vždy vyplatí. Přesvědčil se o tom muž z Arizony, který koupil nový smartphone od Applu z druhé ruky s drobnou slevou. Následně však zjistil, že si koupil kopii s...  celý článek

Koupila si levný iPhone, v krabičce našla nakrájenou bramboru

4.12.2017  16:18
Ne všechny výhodné koupě se musí vyplatit, obzvlášť, když kupujete z druhé ruky. Přesvědčila se o tom žena z amerického Wisconsinu, která v krabičce s levným iPhonem 6 našla místo smartphonu 11...  celý článek

Policie obvinila dědečka, jehož vnuk po zranění na poli přišel o nohu

1.12.2017  10:29
Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti je obviněný řidič traktoru, který v září podle policistů zavinil zranění svého vnuka na poli u Jablonného nad Orlicí. Stroj na vyorávání brambor...  celý článek

Firma vypouštěla vodu z mytí brambor do potoka, dostala za to pokutu

30.11.2017  13:57
Čtvrt milionu korun musí zaplatit zemědělská společnost Euro Agras z Heroltic na Jihlavsku. Pokutu jí vyměřilo havlíčkobrodské pracoviště České inspekce životního prostředí za to, že po dva roky...  celý článek

Brambůrkový byznys začal v garáži, nyní má firma čtyřicet zaměstnanců

18.11.2017  9:05
Rodinná firma Tomáše Krajčiho u Slavičína denně vyrobí 50 tisíc sáčků Cyrilových brambůrek a plánuje další rozšíření za desítky milionů korun. Tím se zařadí mezi největší hráče českého...  celý článek

Tohle je jen přežívání, ohlížejí se ruští důchodci za třemi lety krize

15.11.2017  5:27
Petrohrad (od zpravodaje iDNES.cz) Na ruskou ekonomickou krizi doplatili především důchodci. Ceny stoupají, reálné penze klesají a starým lidem se žije čím dál hůř. „Přibývá lidí, kterým nestačí peníze na jídlo,“ říká Natalija...  celý článek

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31.10.2017  0:00
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že kolem něj sedí jen sami masožrouti, v chladnějších dnech se do zeleniny tolik nehrneme. A to je...  celý článek

Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

24.10.2017  0:08
Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní, zatímco o té severské toho víme mnohem méně. S největší pravděpodobností se zasekneme na...  celý článek

Zklamaná zákaznice? Už nikdy. Ukážeme, jak předejít hororovým nákupům

20.10.2017  1:58
Nemilá překvapení při nakupování zažil asi každý z nás. Rozlepenou podrážku či díru na svetru můžete v kamenném obchodě snadno odhalit. Co ale dělat, pokud si objednáte v e-shopu elegantní šaty,...  celý článek

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17.10.2017  0:00
Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný samotnými politiky. V poslední době však...  celý článek

Podzimní zelenina jako zdravá lahůdka na posílení imunity

12.10.2017  0:00
Odborníci mají červenou řepu, batáty, růžičkovou kapustu či dýni za ideální suroviny pro sychravé dny. Zasytí a posílí imunitu. Co z nich uvařit?  celý článek

Britney Spears se pochlubila vypracovanou postavou. Pomáhají jí stojky

29.9.2017  12:00
Zpěvačka Britney Spears (35) se fanouškům na sociálních sítích pochlubila novými fotkami. Pózuje v bikinách a ukazuje, jak na sobě během léta tvrdě pracovala v posilovně.  celý článek

Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

29.9.2017  0:00
Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou na Jarmark a jež můžete za drobný...  celý článek

Stroj na vyorávání brambor zachytil chlapci kalhoty, přišel o část nohy

28.9.2017  11:50
Vážným zraněním skončil dopolední sběr brambor v Jablonném nad Orlicí na Orlickoústecku. Jedenáctiletému chlapci se tam pravděpodobně namotaly kalhoty na hřídel stroje na vyorávání brambor a...  celý článek

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26.9.2017  0:00
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho, že na váš stůl přinesou půvabné...  celý článek

Město, které vyrostlo na chemii. Neratovice slaví šedesátiny

16.9.2017  9:00, aktualizováno  9:29
Z vesnice Neratovice se před šedesáti lety díky Spolaně stalo významné město. Zatímco okolní obce pěstovaly cukrovku, obilí, brambory nebo zeleninu, v Neratovicích začal vzkvétat chemický...  celý článek

Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

16.9.2017  0:01
Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše babičky, které připravovaly ty...  celý článek

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12.9.2017  0:03
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je víno skvělé zejména jako nápoj, zkuste...  celý článek

Máslo meziročně zdražilo o 45 procent. Výrazně víc stojí i vejce

11.9.2017  9:50
Inflace v srpnu vzrostla stejně jako v červenci o 2,5 procenta. Na zvyšování cenové hladiny mělo největší vliv zdražování potravin. Největší cenový šok zažilo máslo, které je oproti loňsku...  celý článek

VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

11.9.2017  0:00
Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří na britské ambasádě v Praze, nám...  celý článek

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

5.9.2017  0:00
Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může chutnat milionově, ale do restaurace nepatří. Majitel, který se místo péče o rodinný hotel s...  celý článek

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29.8.2017  0:01
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od domova. Paprika je totiž jedním ze stavebních kamenů skvělé balkánské kuchyně, a tak neuškodí,...  celý článek

Hovězí závitky bodovaly. Nejlepší školní oběd vaří kuchařky z Černčic

24.8.2017  18:54
Kuchařky ze Základní a mateřské školy Petrohrad v Černčicích vyhrály klání o nejlepší školní oběd. Porazily dalších devět týmů, které se spolu s nimi účastnily finále osmého ročníku soutěže v...  celý článek

Vodohospodáři chtějí omezit zemědělství kolem Želivky, obyvatelé reptají

18.8.2017  8:47
U Želivky je krásně, ale téměř se zde nedá žít. To je pocit, kterému často propadají lidé, kteří bydlí v blízkém okolí vodní nádrže Švihov. A možná se ještě prohloubí. Po prázdninách se totiž...  celý článek

Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

15.8.2017  1:00
Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční smaženice nebo guláš už pravděpodobně byla...  celý článek

Nejdražší omeleta stojí 2000 dolarů. Je s kaviárem, ještě loni stála půlku

13.8.2017  10:49
Omeleta k nedělní snídani, to je zdánlivě jednoduchá příprava vajíček, kterou zvládne skoro každý. Kdybyste si ale chtěli vyrazit na brunch do restaurace Norma na newyorkském Manhattanu,...  celý článek

V nové chebské komunitní zahradě se už zelenají první výpěstky

2.7.2017  9:23
Brambory, jahody, kedlubny. A taky kopr nebo levandule rostou na záhonech komunitní zahrady, jen pár kroků od historického centra města Chebu. V rohu dříve neudržovaného pozemku stojí zbrusu...  celý článek

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17.6.2017  0:17
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to všechno krásně zelená. Čerstvé bylinky využijete nejen klasicky do salátů nebo pomazánek, ale v...  celý článek

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10.6.2017  0:15
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli tomu, že si pochutnáme. Pojďte si přivolat dovolenou specialitami ze zemí, kam tak rádi jezdíme...  celý článek

Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

23.5.2017  0:39
Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout. Užívat si můžeme červenou řepu,...  celý článek

VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

3.5.2017  0:00
Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste věděli, co skutečně obsahují.  celý článek

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2.5.2017  0:54
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu....  celý článek

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

10.4.2017  0:04
Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí,...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.