Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z brambor

recepty z brambor, vaříme z brambor, bramborové těsto

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26.9.2017  0:00
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho, že na váš stůl přinesou půvabné...  celý článek

Město, které vyrostlo na chemii. Neratovice slaví šedesátiny

16.9.2017  9:00, aktualizováno  9:29
Z vesnice Neratovice se před šedesáti lety díky Spolaně stalo významné město. Zatímco okolní obce pěstovaly cukrovku, obilí, brambory nebo zeleninu, v Neratovicích začal vzkvétat chemický...  celý článek

Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

16.9.2017  0:01
Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše babičky, které připravovaly ty...  celý článek

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12.9.2017  0:03
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je víno skvělé zejména jako nápoj, zkuste...  celý článek

Máslo meziročně zdražilo o 45 procent. Výrazně víc stojí i vejce

11.9.2017  9:50
Inflace v srpnu vzrostla stejně jako v červenci o 2,5 procenta. Na zvyšování cenové hladiny mělo největší vliv zdražování potravin. Největší cenový šok zažilo máslo, které je oproti loňsku...  celý článek

VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

11.9.2017  0:00
Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří na britské ambasádě v Praze, nám...  celý článek

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

5.9.2017  0:00
Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může chutnat milionově, ale do restaurace nepatří. Majitel, který se místo péče o rodinný hotel s...  celý článek

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29.8.2017  0:01
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od domova. Paprika je totiž jedním ze stavebních kamenů skvělé balkánské kuchyně, a tak neuškodí,...  celý článek

Hovězí závitky bodovaly. Nejlepší školní oběd vaří kuchařky z Černčic

24.8.2017  18:54
Kuchařky ze Základní a mateřské školy Petrohrad v Černčicích vyhrály klání o nejlepší školní oběd. Porazily dalších devět týmů, které se spolu s nimi účastnily finále osmého ročníku soutěže v...  celý článek

Vodohospodáři chtějí omezit zemědělství kolem Želivky, obyvatelé reptají

18.8.2017  8:47
U Želivky je krásně, ale téměř se zde nedá žít. To je pocit, kterému často propadají lidé, kteří bydlí v blízkém okolí vodní nádrže Švihov. A možná se ještě prohloubí. Po prázdninách se totiž...  celý článek

Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

15.8.2017  1:00
Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční smaženice nebo guláš už pravděpodobně byla...  celý článek

Nejdražší omeleta stojí 2000 dolarů. Je s kaviárem, ještě loni stála půlku

13.8.2017  10:49
Omeleta k nedělní snídani, to je zdánlivě jednoduchá příprava vajíček, kterou zvládne skoro každý. Kdybyste si ale chtěli vyrazit na brunch do restaurace Norma na newyorkském Manhattanu,...  celý článek

V nové chebské komunitní zahradě se už zelenají první výpěstky

2.7.2017  9:23
Brambory, jahody, kedlubny. A taky kopr nebo levandule rostou na záhonech komunitní zahrady, jen pár kroků od historického centra města Chebu. V rohu dříve neudržovaného pozemku stojí zbrusu...  celý článek

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17.6.2017  0:17
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to všechno krásně zelená. Čerstvé bylinky využijete nejen klasicky do salátů nebo pomazánek, ale v...  celý článek

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10.6.2017  0:15
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli tomu, že si pochutnáme. Pojďte si přivolat dovolenou specialitami ze zemí, kam tak rádi jezdíme...  celý článek

Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

23.5.2017  0:39
Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout. Užívat si můžeme červenou řepu,...  celý článek

VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

3.5.2017  0:00
Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste věděli, co skutečně obsahují.  celý článek

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2.5.2017  0:54
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu....  celý článek

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

10.4.2017  0:04
Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí,...  celý článek

VIDEO: Paralyzovaný muž se pomocí implantátů v mozku sám najedl

9.4.2017  0:00
Natáhl ruku, nabral do lžíce šťouchané brambory a soustu vsunul do úst. Sám. Bez cizí pomoci. Poprvé po osmi letech, od doby, kdy jej nehoda zanechala paralyzovaného od ramen dolů. Bill Kovechar...  celý článek

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27.3.2017  10:04
Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na lehké jídlo s cuketou se hodí....  celý článek

Opevněný kryt pod domem v Jihlavě slouží k uskladnění brambor

17.3.2017  17:52
Obyvatelé bytových domů v Rošického ulici v Jihlavě se možná cítí bezpečněji než jejich sousedé v jiných částech města. Pod svými kuchyněmi a obývacími pokoji totiž dodnes mají opevněné kryty s...  celý článek

Zbytky obědů a svačin se v novém školním kompostéru mění na hnojivo

16.3.2017  17:33
Zbytky ze školní jídelny či nedojedené svačiny školáků už nekončí v koši. Alespoň ne na Základní škole jazyků v karlovarské Libušině ulici, kde spustili pilotní projekt na umístění kompostéru do...  celý článek

Kvalitní potraviny má propagovat nový fond. Absurdní, míní farmáři

28.2.2017  13:00
Ministerstvo zemědělství zvažuje vznik nového fondu, který by dělal reklamu kvalitním potravinám. Zemědělci by mohli přispívat na propagaci mléka, vepřového, ovoce i brambor. Nápad kritizují...  celý článek

VIDEO: Opilý muž se sotva držel na nohou, nevyšlo mu ani točení na značce

24.2.2017  16:21
Obsluze kamerového systému v Pardubicích zpestřila noční směnu dvojice mužů na třídě Míru. Jejich chůze byla notně ovlivněna požitým alkoholem a zvláště jeden z nich, sedmadvacetiletý, zjevně...  celý článek

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21.2.2017  0:54
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky najde a když k nim přidáme několik více...  celý článek

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11.2.2017  1:17
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo...  celý článek

Jihomoravská půda se rozpadá, ubližuje jí sucho i zákazníci v obchodech

10.2.2017  7:22
Čtvrt století zkoumali odborníci půdu na jižní Moravě. Teď přišli s výsledky, které moc pozitivní nejsou – zemědělci pěstují plodiny v nevhodné struktuře, půdu navíc ohrožuje eroze i sucho.  celý článek

TRW chce v Rychnově zřídit výrobní halu. Místní se bojí dalších kamionů

26.1.2017  6:45
Část obyvatel Rychnova u Jablonce nad Nisou se bojí vstupu firmy TRW Automotive Czech do jejich města. Jablonecký výrobce brzd a brzdových komponentů pro světové automobilky chce do zdejšího...  celý článek

Místo nálepky laser. Nové značení jídla v obchodech je ekologičtější

16.1.2017  17:45
Něco tak prťavého jako nálepka na ovoci se může zdát z hlediska životního prostřední naprosto bezvýznamné. Nahrazení těchto nálepek laserovým značením však může přinést obrovské úspory ve...  celý článek

Módní předsevzetí 2017: Zbytečně neutrácet a přidat barvy

10.1.2017  0:25
Většina z nás si dává různá novoroční předsevzetí. Co to zkusit i s módou? Naše redakce dala dohromady tipy, jak být elegantnější a mít větší přehled o svém šatníku.  celý článek

RECENZE: Vyrazit díru do knihy je originální nápad. Škoda těch sporů

9.1.2017  17:51
Nakladatelství Argo spojilo mistry svého oboru – výtvarnici Toy Box a spisovatele Petra Stančíka. Výsledkem se stala půvabná kniha pro děti O díře z trychtýře. Nebýt sporů při její realizaci,...  celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes...  celý článek

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1.1.2017  0:26
Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v následujícím roce. I kdyby to nevyšlo, tak vás...  celý článek

Nápadité kanapky a rychlé dipy na silvestrovské pohoštění

31.12.2016  0:05
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit následující tipy na nápadité kanapky a další dobroty a na relativně rychlé, ale velice chutné...  celý článek

Správné brambory a vejce, ale i kus lásky. Tak dělá bramborový salát mistr

23.12.2016  14:05
Brambory vařené na tenerifský způsob, křepelčí vejce, jablka starých krajových odrůd... Nachystat bramborový salát je docela alchymie. Alespoň v podání pětinásobného mistra ČR v přípravě tohoto...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.