Doporučujeme

Bramborové řízky

Bramborové řízky | foto: Apetit

Bramborové řízky

  • 21
K řízku jsou brambory skvělé, ale možná mu někdy závidí vedoucí úlohu. Proto jsme to obrátili a ze skromné přílohy udělali hlavní hvězdu!

NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 10 minut smažení

* 4 velké brambory, oloupané
* sůl na dochucení
* kukuřičné lupínky na obalení
* rostlinný olej na smažení

1. Brambory krátce povařte v osolené vodě; stačí osm až deset minut. Až trochu vychladnou, lehce je posolte a přitiskněte do mírně podrcených lupínků.

2. V kastrůlku nebo vyšší pánvi rozehřejte na středním plameni olej a opatrně do něj vkládejte bramborové koláčky. Smažte dozlatova a podávejte: poslouží jako vynikající příloha, ale i jako hlavní chod - stačí je doplnit salátem, případně omáčkami k namáčení (čatní, tatarská omáčka, jogurtové dipy…).

Drtivá dobrota
Plnohodnotnou náhradu strouhanky na obalování - kuřecích, ale i jiných řízků - získáte jak v celých, tak mírně podrcených lupíncích. Použijte robot nebo váleček na nudle.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Chlebový balíček Cordon bleu
Chlebový balíček Cordon bleu
Jižanské kuřecí paličky
Jižanské kuřecí paličky
Křupky kukuřičné
Křupky kukuřičné


  • Vybrali jsme pro Vás