Doporučujeme

Bramborák

Bramborák | foto: Apetit

Bramboráková slast

  • 5
Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům… pravá bramborová slast!

PRO 4 PORCE

Příprava: 20 minut + 40 minut smažení

* 750 g brambor, oškrábaných
* 200 ml horkého mléka
* 100 g hladké mouky
* 1 vejce
* 4-6 stroužků česneku, rozetřených
* 1 vrchovatá lžička sušené majoránky
* 100 g uzeniny, nakrájené
* 2 jarní cibulky, pokrájené na kolečka
* sůl
* sádlo na smažení

1. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu. Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla. Promíchejte.

2. V pánvi rozehřejte lžíci sádla. Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete. Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Bramboráky po indicku
Bramboráky po indicku
Bramboráčky se slaninou
Bramboráčky se slaninou
Bramborové placičky s uzeným lososem
Bramborové placičky s uzeným lososem


  • Vybrali jsme pro Vás