Doporučujeme

Bleskurychlý rostbíf

Bleskurychlý rostbíf | foto: Apetit

Bleskurychlý rostbíf

  • 1
Rostbíf má pověst jídla, které vyžaduje zdlouhavou a složitou přípravu. My ale známe recept, se kterým zvládnou připravit šťavnaté plátky hovězího i začátečníci.

NA 4 PORCE

Příprava: 40 minut + 30-40 minut smažení a pečení + 24 hodin marinování

* 800 g hovězí roštěné
* 200 ml oleje
* 100 ml worchesterské omáčky
* sůl, pepř
* tuk na smažení

1. Maso očistěte a odblaňte. Vložte je do misky, osolte, opepřete a zalijte olejem s worchesterskou omáčkou; mělo by být celé ponořené. Uložte do lednice a nechte nejméně čtyřiadvacet hodin marinovat. Hovězí průběžně otáčejte.

2. Rozehřejte troubu na 240 °C, horkovzdušnou pak na 220 °C. Na pánvi rozpalte tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahněte tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.

3. Položte hovězí na pekáč a dvacet minut pečte. Pokud dáváte přednost důkladně propečenému masu, pak ho nechte v troubě o pět minut déle.

4. Nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Dušené hovězí po čínsku
Dušené hovězí po čínsku
Rychlé a šťavnaté hovězí
Rychlé a šťavnaté hovězí
Hovězí pečeně s červenou řepou a křenem
Hovězí pečeně s červenou řepou a křenem


  • Vybrali jsme pro Vás