NA 4 PORCE
Příprava: 40 minut + 30-40 minut smažení a pečení + 24 hodin marinování
* 800 g hovězí roštěné
* 200 ml oleje
* 100 ml worchesterské omáčky
* sůl, pepř
* tuk na smažení
1. Maso očistěte a odblaňte. Vložte je do misky, osolte, opepřete a zalijte olejem s worchesterskou omáčkou; mělo by být celé ponořené. Uložte do lednice a nechte nejméně čtyřiadvacet hodin marinovat. Hovězí průběžně otáčejte.
2. Rozehřejte troubu na 240 °C, horkovzdušnou pak na 220 °C. Na pánvi rozpalte tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahněte tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.
3. Položte hovězí na pekáč a dvacet minut pečte. Pokud dáváte přednost důkladně propečenému masu, pak ho nechte v troubě o pět minut déle.
4. Nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Dušené hovězí po čínsku |
Rychlé a šťavnaté hovězí |
Hovězí pečeně s červenou řepou a křenem |